Hout-, bouwmaterialen- en overige industrie

De Conjunctuurtest van juni 2005 laat een wisselend beeld zien in de hout-, bouwmaterialen- en overige industrie. Er zijn iets minder orders ontvangen, maar de ontevredenheid over de orderontvangsten nam af. De ondernemers waren over de orderpositie wel negatiever gestemd. Voor de nabije toekomst verwacht men een lichte daling van de productie.

Minder orderontvangsten

De ondernemers ontvingen van april op mei minder opdrachten. De ontevredenheid over de ontvangen orders nam desondanks af. Wel zijn de ondernemers in de toenemende mate negatief gestemd over de orderpositie. De index van orderpositie veranderde nauwelijks en bleef met 86,6 (juli 2000=100) op een laag niveau liggen. Het oordeel over de voorraad gereed product verbeterde.

Lichte daling productie verwacht

De ondernemers verwachten voor de periode juni tot en met augustus een lichte daling van de productie. De verkoopprijzen zullen volgens hen nauwelijks wijzigen.

Slechts lichte afname personeel verwacht

De ondernemers verwachten nog slechts een geringe daling van de personeelssterkte in de nabije toekomst. In de voorgaande tien maanden verwachtte men grotere dalingen. Eén op de acht ondernemers denkt zelfs personeel aan te zullen trekken in de periode juni tot en met augustus.

Verwachting voor juni tot en met augustus 2005

Verwachting voor juni tot en met augustus 2005