Voedings- en genotmiddelenindustrie

Uit de Conjunctuurtest van mei 2005 blijkt dat het beeld voor de voedings- en genotmiddelenindustrie de afgelopen maand iets verslechterd is. De orderontvangsten namen af en de oordelen over de orders verslechterden. Voor de komende maanden wordt geen verandering van de productie verwacht.

Ondernemers iets minder tevreden over orders

Van maart op april ontvingen de ondernemers zowel uit het binnenland als het buitenland minder orders. De afname van orders is echter gebruikelijk voor de tijd van het jaar. Toch nam de tevredenheid over de orderontvangsten en orderpositie iets af. De index van de orderpositie daalde voor de derde maand op rij en kwam uit op 97,2 (juli 2000=100). Ongeveer negen op de tien ondernemers waren tevreden over de voorraad gereed product.

Onveranderde productie verwacht

Voor mei tot en met juli verwachten de ondernemers een vrijwel gelijke productie. Bijna negen op de tien ondernemers geven aan dat ook de afzetprijzen niet zullen wijzigen.

Ruim één op de vijf ondernemers verwacht afname personeel

Ruim één op de vijf ondernemers verwacht een afname van het aantal werknemers in de periode mei tot en met juli. Driekwart van de ondernemers verwacht een gelijkblijvend personeelsbestand.

Verwachting voor mei tot en met juli 2005