Centraal Bureau voor de Statistiek, Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

CBS in de Klas

Deze website is een initiatief van het Centraal Bureau voor de Statistiek. CBS in de Klas biedt docenten gratis specifiek CBS-materiaal aan dat direct bruikbaar is in de klas en dat past in het lesprogramma. Op dit moment biedt het CBS materiaal aan voor de vakken economie, aardrijkskunde, maatschappijleer en wiskunde in het voortgezet onderwijs en voor rekenen en informatieverwerking in het basisonderwijs. Heeft u suggesties voor lesmateriaal? Stuur dan een email naar onderwijssite@cbs.nl.

 

Lesmateriaal voor het basisonderwijs

Het CBS biedt gratis lesmateriaal aan over grafieken en tabellen voor groep 7-8 van het basisonderwijs. Ook is er los materiaal onder Gereedschappen beschikbaar dat juffen en meesters interactief op het digibord kunnen laten zien.

CSG Augustinus wint ConjunctuurBekerStrijd

Klas Havo-5 van CSG Augustinus heeft de economie van Nederland van ruim 160 klassen het beste voorspeld. Bekijk de complete uitslag.

Gereedschappen

Visuele ondersteuning lesstof

Sinds de jaren ’50 is er veel veranderd in de verhouding tussen vrouwen en mannen in Nederland. Hoe verdelen vrouw en man werk, zorg en invloed? Hierover gaat dit verhaal.

Actueel

Bronnen voor gespreksstof

Het aantal leerlingen in het voortgezet onderwijs is sinds 1900 gestegen van 13 duizend tot bijna een miljoen leerlingen nu. Het aantal leerlingen nam vooral toe door het verlengen van de leerplicht, de toename van het aantal 12- tot 18-jarigen in de bevolking en de invoering van de Mammoetwet. Gedurende de twintigste eeuw veranderde het voortgezet onderwijs ook steeds meer van elite-onderwijs naar onderwijs voor velen.

Lesplannen

Kant-en-klaarlesmateriaal

Lesplan economie voor bovenbouw vmbo over de inkomsten van de overheid dat is ontwikkeld door het Expertisecentrum Economie en Handel.
 

youtube  twitter cbs

Waardeer deze pagina:
Deel op Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Hyves