Centraal Bureau voor de Statistiek, Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

CBS in de Klas

Deze website is een initiatief van het Centraal Bureau voor de Statistiek. CBS in de Klas biedt docenten gratis specifiek CBS-materiaal aan dat direct bruikbaar is in de klas en dat past in het lesprogramma. Op dit moment biedt het CBS materiaal aan voor de vakken economie, aardrijkskunde, maatschappijleer en wiskunde in het voortgezet onderwijs en voor rekenen en informatieverwerking in het basisonderwijs. Heeft u suggesties voor lesmateriaal? Stuur dan een email naar onderwijssite@cbs.nl.

 

Inschrijving ConjunctuurBekerStrijd geopend

Valt de economie te voorspellen? Docenten kunnen hun klas(sen) weer inschrijven voor de ConjunctuurBekerStrijd 2015/'16. Meer info.

Lesmateriaal voor het basisonderwijs

Het CBS biedt gratis lesmateriaal aan over grafieken en tabellen voor groep 7-8 van het basisonderwijs. Ook is er los materiaal onder Gereedschappen beschikbaar dat juffen en meesters interactief op het digibord kunnen laten zien.

Gereedschappen

Visuele ondersteuning lesstof

Sinds de jaren ’50 is er veel veranderd in de verhouding tussen vrouwen en mannen in Nederland. Hoe verdelen vrouw en man werk, zorg en invloed? Hierover gaat dit verhaal.

Actueel

Bronnen voor gespreksstof

Het aantal echtscheidingen is in 2014 gestegen naar ruim 35 duizend. Huwelijken houden wel langer stand voordat ze stranden. Dat meldt CBS.

Lesplannen

Kant-en-klaarlesmateriaal

Lesplan economie voor bovenbouw vmbo over de inkomsten van de overheid dat is ontwikkeld door het Expertisecentrum Economie en Handel.
 

youtube  twitter cbs

Waardeer deze pagina:
Deel op Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Hyves