Centraal Bureau voor de Statistiek, Ga naar hoofdmenu / zoekveld.

CBS in de Klas

Deze website is een initiatief van het Centraal Bureau voor de Statistiek. CBS in de Klas biedt docenten gratis specifiek CBS-materiaal aan dat direct bruikbaar is in de klas en dat past in het lesprogramma. Op dit moment biedt het CBS materiaal aan voor de vakken economie, aardrijkskunde, maatschappijleer en wiskunde in het voortgezet onderwijs. De ambitie is om ook materiaal voor andere vakken en onderwijssoorten toe te voegen.

Vierde editie ConjunctuurBekerStrijd

Docenten kunnen hun klas(sen) weer inschrijven voor de ConjunctuurBekerStrijd. Economieklassen voorspellen in deze wedstrijd de economie van Nederland.

Alle informatie over de ConjunctuurBekerStrijd

Gereedschappen

Visuele ondersteuning lesstof

Animatie die illustreert dat de EU haar beleid baseert op de cijfers van Europese Statistiekbureaus en in het bijzonder over Europa 2020.

Actueel

Bronnen voor gespreksstof

In 2013 lag het woon- en werkadres van 0,8 procent van alle werkzame personen in de Europese Unie in twee verschillende landen.De grensarbeid vanuit Nederland was lager dan het EU-gemiddelde. Ruim 40 duizend personen werkten vanuit Nederland in het buitenland.

Lesplannen

Kant-en-klaarlesmateriaal

Lesplan economie voor bovenbouw vmbo over de inkomsten van de overheid dat is ontwikkeld door het Expertisecentrum Economie en Handel.
 

youtube  twitter cbs

Waardeer deze pagina:
Deel op Twitter Deel op Facebook Deel op LinkedIn Deel op Hyves