© CBS/Alrik Swagerman

Rustplaatsen vrachtwagens

Op dit moment is er niet genoeg informatie om het elektriciteitsnetwerk aan te passen voor een goede overgang naar elektrische vrachtwagens. Daarom vragen wij bedrijven om gegevens aan te leveren voor het onderzoek Rustplaatsen Vrachtwagens. Zo kunnen in de toekomst elektrische vrachtwagens op de rustplaatsen opgeladen worden. Een rustplaats kan een parkeerplaats zijn maar ook het adres van een bedrijf of een woonadres.

Dit onderzoek is een samenwerking tussen het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), Transport en Logistiek Nederland (TLN), ElaadNL, de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL), de Topsector Logistiek en evofenedex.

Aanmelding deelname

Wij bedanken alle bedrijven voor hun aanmelding. Aanmelden kon tot en met 23 februari 2022. Als u een vraag heeft, kunt u mailen naar rustplaatsvoertuigen@cbs.nl.

Afhankelijk van wanneer u zich heeft aangemeld krijgt u 16 februari of 2 maart een e-mail met inloggegevens om de gevraagde gegevens aan te leveren.

E-mail ontvangen voor deelname?

Hieronder leest u welke gegevens wij vragen en hoe u de gegevens aanlevert.

Gevraagde gegevens

In het Excelsjabloon Rustplaatsen Vrachtwagens ziet u een voorbeeld van de gevraagde gegevens. Wij vragen u de volgende gegevens bij voorkeur per kenteken of groep van kentekens aan te leveren:

1) De postcode (cijfers en letters) van de vaakst gebruikte rustplaats in de afgelopen 7 dagen in Nederland. Als u de postcode niet heeft, mag u de gps-coördinaten of de plaats- en straatnaam aanleveren.

2) Het aantal dagen of nachten van de afgelopen 7 dagen dat de vrachtwagen op de vaakst gebruikte rustplaats stond.

3) Enkel wanneer de vrachtwagen meer dan één rustplaats had in de afgelopen 7 dagen, willen we ook graag de postcode (cijfers en letters) van de tweede vaakst gebruikte rustplaats in Nederland weten en hoeveel dagen of nachten de vrachtwagen op deze plaatst stond. Als u de postcode niet heeft, mag u de gps-coördinaten of de plaats- en straatnaam aanleveren.

Aanleveren van gegevens

De gevraagde gegevens kunt u verzamelen in het Excelsjabloon Rustplaatsen Vrachtwagens. U mag ook zelf een type bestand kiezen. Dit kan bijvoorbeeld uit uw Transport Management Systeem (TMS) komen.

Ga naar https://antwoord.cbs.nl om het bestand te uploaden. Bij het inloggen wordt gevraagd naar uw gebruikersnaam en wachtwoord. Deze staan vermeld in de e-mail die u van het CBS heeft ontvangen. Nadat u bent ingelogd, kunt u het te uploaden bestand selecteren. Zodra de upload is voltooid, ontvangt u een ontvangstbevestiging op uw scherm.

Bent u de inlogcodes kwijt? Vraag hier nieuwe inlogcodes aan.

Uw gegevens zijn veilig

De gegevens die u aanlevert, worden uitsluitend gebruikt om statistische informatie samen te stellen. In deze informatie zijn nooit gegevens van afzonderlijke bedrijven of personen te herkennen. Dit is in de wet bepaald. Het CBS verzamelt zelf gegevens maar krijgt ook veel bestanden van andere instellingen. Die informatie voegen we samen. Zo werken we zo zuinig mogelijk en hoeft u geen andere gegevens aan te leveren.

Onderzoeksresultaten

Rechtsboven (bij 'Direct naar') staat het dashboard met de meest actuele cijfers over bedrijven, zoals over de aantallen bedrijven per bedrijfstak en per regio, cijfers over de omzet, en de nieuwste enquêteresultaten over verwachte omzet, werkgelegenheid en investeringen.

Bekijk hieronder bij 'Relevante links' de themapagina: Verkeer en Vervoer en het Dashboard Snelle Indicatoren Goederenvervoer.

Heeft u nog vragen?

Neem contact met ons op via 045 570 64 00 of mail naar rustplaatsvoertuigen@cbs.nl. Of neem contact op met ons CBS Contact Center.

Recente artikelen