Een overzichtsfoto van Dubai vanaf de hoogste toren in Dubai genomen.
© Hollandse Hoogte

CBS aanwezig op Global Cities Summit in Dubai

Van 7 tot en met 9 maart wordt in Dubai de Global Cities Summit gehouden. De organisatie ligt in handen van de World Council on City Data (WCCD), wereldleider op het gebied van gestandaardiseerde stedelijke indicatoren en gespecialiseerd in het certificeren van steden. CBS is daar vertegenwoordigd door Directeur-Generaal Tjark Tjin-A-Tsoi en programmadirecteur Urban Data Centers Robert Hermans. Tevens zijn vertegenwoordigers van de CBS Urban Data Centers Eindhoven en Heerlen aanwezig. Ook de gemeente Zwolle is present.

Onderwerp van de summit is het belang van verbinding en harmonisatie tussen lokale, nationale en wereldwijde data. Tevens komt het concept van de door het CBS in het leven geroepen Urban Data Centers (UDC’s) aan de orde. De op deze bijeenkomst aanwezige landen en steden hebben reeds veel belangstelling getoond voor de ervaring van het CBS op dit terrein.

Door het CBS zijn afspraken gemaakt over samenwerking met Tata Trust India en met vertegenwoordigers van het Zuid-Afrikaanse National Treasury South Africa Cities Support Programme en Kaapstad, Durban, Pretoria en Johannesburg voor internationaal maatwerk inzake het UDC-concept.

Ook zijn er concrete vervolgafspraken gemaakt met de gemeenten Eindhoven en Heerlen over nadere invulling van de UDC’s. Met Zwolle is verder gesproken over de voorbereiding van de lancering van het UDC Zwolle.