Thumbnail CBS Podcast.

Aflevering 2: Groei, welvaart en slecht nieuws

 

Peter Hein van Mulligen over groei, welvaart en slecht nieuws

In de tweede aflevering van Cijfers voor iedereen gaat Liesbeth Staats in gesprek met CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen over groei, welvaart en slecht nieuws. Het nationale bbp is fors gestegen, maar zijn we er de afgelopen decennia wel op vooruit gegaan? En waren arme mensen vroeger beter af dan nu?

Cijfers voor iedereen is een serie podcasts waarin het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een actueel thema belicht met de deskundigheid van zijn experts. Liesbeth Staats, journalist en programmamaker, bevraagt onze statistici elke maand over de cijfers achter het maatschappelijk debat. Ons doel is het maatschappelijk debat laden met feiten, cijfers en duiding om zo desinformatie te voorkomen. Immers: voor wat feitelijk gebeurt.