Reinoud (op het strand), hoofd Methodologie 1 urgente beleidsvraag over de Nederlandse samenleving 5 miljoen nodes om te modelleren 800 000 000 relaties in een sociaal netwerk 256 GB werkgeheugen om snelheid te maken En bij iedere storm de zee op.  Werken bij het CBS! Ben jij er klaar voor?
© Jaap van den Beukel

Reinoud - Hoofd Methodologie

Ik mag wel zeggen dat innovatie een passie van mij is. Op het water en in mijn werk. Ik ben hoofd van het Team Methodologie in Den Haag. We ontwikkelen methodologie om als CBS nog betere statistieken te kunnen maken. En dat doe ik met, naar eigen zeggen, het slimste team van Nederland! Iedereen heeft een academische opleiding, de meesten zijn gepromoveerd, en er zijn zelfs 4 hoogleraren bij. Big Brains om Big Data te beteugelen zeg maar.

Het CBS levert de betrouwbare statistieken van vandaag en is continu op zoek naar vernieuwing voor de snel veranderende wereld van morgen. Nieuwe (big) data bronnen en technieken zoals AI en Machine Learning worden bij ons volop verkend. Niet als wetenschappelijk doel op zich, maar om nog betere en relevantere output uit de data te halen. Voor mij persoonlijk gaat dat veel verder dan alleen cijfers. Hoe maak je statistieken inzichtelijk, hoe presenteer je cijfers en analyses zo dat mensen daadwerkelijk meer inzicht krijgen en ze kunnen gebruiken?

Dat vind ik enorm interessant, de psychologische kant van statistiek dus. Het mooie aan werken bij het CBS is de ongelofelijke passie en motivatie van de mensen. En de hoge mate van professionaliteit en persoonlijk leiderschap. Iedereen is super gemotiveerd. Dat spreekt mij heel erg aan. En het maatschappelijke belang van het werk staat voorop.

In mijn vrije tijd surf ik. Hoe meer wind, hoe beter. Daar is het ik, mijn plank, de wind en de zee. Moet ik het helemaal zelf doen. Heerlijk!