‘De begeleiding die ik vanuit het CBS kreeg, heeft meer verdieping aangebracht in mijn onderzoek’

Ayla Meijs, Personeelsconsulent (voormalig stagiair)
© Sjoerd van der Hucht Fotografie
Voor het afronden van mijn studie Human Resource Management zocht ik naar een stageplek in een dynamische organisatie. Na het versturen van een open sollicitatie werd ik uitgenodigd voor een gesprek. Inmiddels ben ik al halverwege mijn afstudeerstage van tien maanden op de HR-afdeling in Heerlen.

De eerste vijf maanden heb ik besteed aan het uitvoeren van een onderzoek naar de Participatiewet. Concreet bestond dit uit het inventariseren van de mogelijkheden voor het ondersteunen van mensen die niet zelfstandig het wettelijk minimumloon kunnen verdienen, zoals mindervaliden. Mijn eigen kennis over dit onderwerp was bij aanvang van de stage nog minimaal. Doordat ik onderzoek kon doen door een plan te ontwikkelen voor het plaatsen van deze mensen binnen het CBS, heb ik mij op korte tijd veel kennis eigen kunnen maken. De begeleiding die ik vanuit het CBS kreeg, heeft meer verdieping aangebracht in mijn onderzoek.

De afwisselende werkzaamheden maken mijn stage zowel een leerzame als leuke ervaring. Ik mag meewerken binnen verschillende clusters: Recruitment, Loopbaan & Mobiliteit en Leren & Ontwikkelen. Doordat ik mijn competenties in mag zetten en ontwikkelen binnen verschillende facetten van HR, ontdek ik ook waar mijn eigen interesses in het werkveld liggen. Zo heb ik al een goed beeld van de richting die ik in de toekomst op wil.

In het tweede deel van mijn stage houd ik mij bezig met het opzetten en testen van een workshop, training of applicatie voor HR-medewerkers. Om mij nog meer te verdiepen in het vakgebied loop ik daarnaast mee met de HR-consulenten en -adviseurs. Zij hebben het volste vertrouwen in mijn capaciteiten en ik mag overal over meedenken. Ik word echt beschouwd als een volwaardig medewerker.