Arbeidsmarktcampagne 2021

CBS als werkgever

We registreren en onderzoeken van alles

Het CBS registreert en onderzoekt zo ongeveer alles wat voor onze samenleving van belang is. Of het nu gaat over kinderopvang of werkgelegenheid; over schoolverlaters of de aardappeloogst. Op basis van onze cijfers maken overheden beleid, bepalen bedrijven hun strategie en schrijven journalisten hun verhalen. Je komt ons werk dan ook bijna dagelijks tegen op internet, radio, tv en in de krant.

Een onafhankelijke positie

Hoewel we overwegend door het ministerie van Economische Zaken worden gefinancierd, zijn we een volstrekt onafhankelijk kennisinstituut. In de Wet op het Centraal Bureau voor de Statistiek zijn onze taken vastgelegd en is onze onafhankelijkheid gewaarborgd. 

Sfeer en Cultuur

Bij het CBS vind je een aangename mix van een overheids- en een bedrijfsklimaat. Er werkt een zeer gemêleerde groep mensen, of het nu gaat om leeftijd, nationaliteit, studierichting of loopbaan. Collegialiteit, een prettige werksfeer en ruimte voor ideeën zijn kenmerken van onze organisatie. Wat al onze medewerkers belangrijk vinden, is de kwaliteit van onze onderzoeksresultaten. Voor alle CBS-medewerkers tot en met 36 jaar is er JongCBS.

Drie vestigingen

Het CBS heeft vestigingen in Den Haag, in Heerlen en op Bonaire. Er is een nauwe samenwerking tussen de verschillende vestigingen. We komen regelmatig bij elkaar of hebben contact via bijvoorbeeld video-overleg. Soms verhuizen collega’s zelfs van de ene naar de andere vestiging.

Ons aanbod

Verschillende achtergronden, zelfde focus

Bij het CBS werken mensen met diverse achtergronden nauw samen. Je vindt er economen en software engineers, maar ook wiskundigen, natuurkundigen, sociologen, gezondheidswetenschappers, biologen, medici, scheikundigen en psychologen. Wat iedereen gemeen heeft, is een focus op onderzoeksresultaten van de allerbeste kwaliteit.

Doorgroeimogelijkheden

De wijze waarop we data verzamelen, verwerken en publiceren, verandert continu. Daarom besteden we veel aandacht aan kennisverbreding en scholing van onze medewerkers. In samenspraak bepaal jij in welke richting je je verder wilt scholen. We investeren daar geld en tijd in. Daarbij kijken we niet alleen naar de korte termijn maar zeker ook naar je mogelijkheden voor de verdere toekomst. Bij het CBS heb je voldoende carrièremogelijkheden, zowel horizontaal als verticaal. Je kunt doorgroeien naar een andere functie, je verder bekwamen in je huidige functie of je specialiseren.

 

CBS Academy 2019

Arbeidsvoorwaarden

Het CBS is een overheidsorganisatie. Dat betekent dat je profiteert van uitstekende arbeidsvoorwaarden, waaronder:

  • Een goed salaris op grond van de CAO Rijk
  • Vakantiegeld en een vaste eindejaarsuitkering
  • Flexibele werktijden en mogelijkheden tot thuiswerken
  • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen
  • Mogelijkheid tot compensatieverlof
  • Een NS Businesscard voor woon-werkverkeer
  • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling
SollicitatieprocesIn bijgaand plaatje zie je het sollicitatieproces van het CBS vanaf het moment dat je bij ons solliciteert tot en met de aanstelling en onboarding. Iedere stap geeft een ander deel van het proces weer.SollicitatieprocesVOG89AfwijzingAfwijzingOnboardenAanstellingVOGArbeids-voorwaardengesprekAssessmentMeerderegesprekkenEerste kennismakingProcedureBevestigingSolliciterenOriënterenAls je in deze ronde niet bent geselecteerd ontvang je een afwijzing per mailOp www.werkenbijhetcbs.nl vindt je alle actuele vacatures en stage-opdrachten. Solliciteren gaat heeleenvoudig. Onderaan elke vacaturetekst vind je een knop ‘Solliciteer’. Via de knop ‘stuur naar een vriend’ kan je de vacature doorsturen. Tip: sla de vacaturetekst op; na het verstrijken van de slu-tingsdatum is de tekst niet meer zichtbaar.Direct na het indienen van je sollicitatie ontvang je een bevestiging per mail.We nemen contact met je op voor het maken van een afspraak voor een sollicitatiegesprekHet kan voorkomen dat er meerdere gesprekken volgenEen assessment kan deeluitmaken van het selectieprocesHet selectieproces eindigt met eenarbeidsvoorwaardengesprekAls je in deze fase wordt afgewezen lichten we je dat mondeling toeIedereen die bij het CBS komt werken moet een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) kunnen overleggen. Dit geldt voor medewerkers en stagiairs. Je VOG mag niet ouder zijn dan twee maanden.Vanaf je eerste werkdag maak je deel uit van het CBS onboardingsprogrammaDe selectieprocedure start direct na het verstrijken van de sluitingsdatum. We streven ernaar de hele procedure binnen 3 tot 6 weken af te ronden.1110987654321
 

Omgaan met gevoelige data 

Bij het CBS ga je vaak om met zeer vertrouwelijke gegevens. Onze medewerkers ondertekenen een geheimhoudingsverklaring en leggen ook een eed of belofte af, tijdens een officiële bijeenkomst.

Innovatie

Innovatie is cruciaal voor het CBS. Het is nodig om nu en in de toekomst kwalitatief hoogwaardige statistische informatie te kunnen leveren. Als dataknooppunt van de overheid gaat het CBS door met het aanboren van nieuwe databronnen. Denk aan scannerdata zoals pintransacties van supermarkten waar we de economie nog scherper mee kunnen analyseren.

Innovatie is één van de drie peilers van het CBS, onze kernwaarden zijn namelijk maatschappijgericht, betrouwbaar én innovatief. Innovatie is een passie van veel van onze collega’s.

Bij het CBS zijn we niet bang om ons uit te spreken en gaan we discussies niet uit de weg. Iedereen krijgt de ruimte om zijn of haar ideeën in te brengen. Je bijdrage is belangrijk.

Bekijk onze vacatures!

Hebben we je interesse gewekt? Bekijk dan snel alle vacatures en solliciteer direct!