© Sjoerd van der Hucht Fotografie

Workspace specialist

26-7-2019 00:00
Heb jij brede IT kennis en ervaring in een Microsoft georiënteerde IT omgeving met 1000+ Servers, 1500+ SQL databases en 3000+ virtuele desktops?
Kun jij vanuit jouw visie, kennis en ervaring de vertaalslag maken naar innovatie binnen jouw vakgebied en het leveren van waarde aan onze afnemers?
Volg jij actuele ontwikkelingen in de markt en ben jij nooit uitgeleerd?
Dan is het CBS naar jou op zoek!

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.
Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
ICT
Dienstverband:
Tijdelijk met uitzicht op vast
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal €3256 en maximaal €5004 bruto per maand (CAO-Rijk)op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
31 Jan 2020

Waar kom je te werken?

De directie BIT (Informatietechnologie) van het CBS bestaat uit 4 afdelingen; Applicatie Services, Technical Services, Customer Services en Solution Services. BIT is verantwoordelijk voor de ICT infrastructuur en de ontwikkeling en beheer van maatwerk en standaard applicaties.

We zitten midden in een transitieperiode om aan de steeds toenemende behoefte aan hoogwaardige IT-dienstverlening te kunnen blijven voldoen en toonaangevende resultaten neer te zetten. IT is, vanwege de grote verwerking van data binnen de organisatie, de ruggengraat van het CBS en speelt een essentiële rol binnen de organisatie. De IT binnen het CBS moet dan ook betrouwbaar zijn, daar maken wij ons elke dag hard voor!

Het team
De afdeling Technical Services is onderverdeeld in vier nieuwe Agile productteams: IaaS & Monitoring, Werkplek-diensten, Data & Web-diensten en Cloud Foundry. Je komt te werken in het team werkplek-diensten met experts die voornamelijk werkzaam zijn in Heerlen.

Het team houdt zich buiten het beheer van de virtuele werkomgeving, applicatie ontsluiting en remote access, ook bezig met werkplek beveiliging, management van mobiele en vaste werkplekken en aanbod van werkplek diensten zoals mail, chat, video en telefonie.

Het werk

Als ICT werkplek-diensten specialist ben je onderdeel van het productteam werkplek-diensten.
Het CBS hanteert een multi-hybride cloud strategie, die zich dient te vertalen naar de werkplek-diensten van het productteam.
Het beheer van de virtuele werkplekomgevingen geschied in zowel VDI als SBC variant, gebruikers authenticatie middels RSA, biometrische oplossingen en de ontwikkeling hiervan. Voor het ontsluiten van applicaties in de virtuele werkplekomgevingen gebruiken we Thinapp, Appvolumes, MSI en fysieke scripting
Je houd je je hoofdzakelijk bezig met het ontwikkelen van de virtuele werkplek omgevingen en applicatie ontsluiting. Daarnaast geef je vanuit de 2e-lijn ondersteuning bij verstoringen en initieer en begeleid je wijzigingen. In het verlengende hiervan ontwikkel je structurele oplossingen.
Hierbij ben je ook verantwoordelijk voor het opstellen, onderhouden en naleven van werkinstructies. Je neemt deel aan projecten en treedt voor het productteam werkplek-diensten op als productverantwoordelijke voor de virtuele werkplek, applicatie ontsluitingen en remote access. Je neemt initiatief om de technische componenten up-to-date te houden en door te ontwikkelen.

Jouw profiel

 • Je bent een senior in het beheer van virtuele werkplek omgevingen.
 • Je hebt ruime ervaring met het ontsluiten van applicaties in virtuele werkplekomgevingen.
 • Je hebt kennis en ervaring met VMware en Citrix.
 • Je hebt ruime ervaring met het beheer van gebruikers authenticatie oplossingen zoals RSA.
 • Je hebt in relatie tot de virtuele werkplek, applicaties en remote access hands-on ervaring met de kanteling richting een hybrid-cloud concept.
 • Je hebt ruime ervaring met het ontsluiten van diverse remote access en kunt deze conform architectuur richtlijnen inrichten.
 • Je hebt ervaring met het werken op een iteratieve wijze, waarbij producten worden afgestemd op de klantvraag.
 • Je bent gericht op het continu verbeteren: je signaleert, adviseert, voert uit, reflecteert en pakt de regie en verantwoordelijkheid van de producten van het werkplek-diensten team.

 

Ons aanbod

 • Een salaris van minimaal €3256 en maximaal €5004 bruto per maand (CAO-Rijk)op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld uitkering van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Tim Stevens via telefoonnummer: 045 570 6691 of e-mail: t.stevens@cbs.nl.
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Niels Franzen, Recruiter, via telefoonnummer: 06-52888332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen

Reacties

Je reactie op de vacature Workspace specialist ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren