© Sjoerd van der Hucht Fotografie

Vragenlijstontwikkelaar

3-12-2019 00:00
Wil jij aan de basis staan van onderzoek? Weet jij de juiste vragen te formuleren en werk je graag met verschillende stakeholders? Ben jij gedreven, creatief en flexibel?


Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Overig
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal € 3257 en maximaal € 5004 bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
31 Dec 2019

Waar kom je te werken?

Met meer dan 500.000 interviews en meer dan 1,5 miljoen contacten met het bedrijfsleven op jaarbasis is de Hoofddirectie Dataverzameling (DVZ) imagobepalend voor het CBS. Bij DVZ werken ongeveer 500 professionals zoals vragenlijstontwerpers en -bouwers, steekproefmethodologen, projectleiders, interviewers en IT-ers.  DVZ verzamelt kwalitatief hoogwaardige gegevens ten behoeve van statistiekproductie, zowel over bedrijven en instellingen als over personen en huishoudens. Dit betreft het verkrijgen en verwerken van registerbestanden van andere (overheids-)instellingen, maar ook het ontwerpen, voorbereiden en uitvoeren van directe waarneming via internet, telefoon, “face to face” en papier.

DVZ is onderverdeeld in verschillende sectoren. Binnen Dataverzameling vormt de sector Ontwerp het begin van de keten van het primaire waarneemproces. Binnen deze sector is het team Onderzoeksontwerp ondergebracht die drie kennisgebieden bevat, te weten vragenlijstontwikkeling, vragenlijstbouw en projectleiding.

Het werk

Het werk bestaat hoofdzakelijk uit het ontwikkelen van vragenlijsten voor interne en externe klanten. Daarbij onderscheiden wij personenonderzoeken en bedrijvenonderzoeken. De huidige vacature valt in het onderzoeksgebied van personenonderzoeken.
Je maakt een vertaling van de informatiebehoefte van onze klant naar vragen die respondenten kunnen beantwoorden. Dit moet zodanig gebeuren dat de gewenste output kan worden afgeleid op basis van de vragenlijst. Belangrijk is dat je hierbij ook rekening houdt met de waarneemstrategie, de technische mogelijkheden en de planning.

Jouw dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het ontwikkelen, testen en eventueel bouwen van vragenlijsten. Daarnaast zal je regelmatig betrokken zijn bij andere onderdelen van het dataverzamelingsproces, bijvoorbeeld door advies te geven over de benaderstrategie of de communicatie richting bedrijven.

Jouw profiel


•Je hebt een voltooide academische opleiding;
•Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, mondeling en schriftelijk;
•Je bent taalvaardig;
•Je bent secuur en toch pragmatisch;
•Je bent sterk in organisatie en planning en kunt omgaan met tijdsdruk;
•Je hebt een onderzoekende geest, bent nieuwsgierig en proactief;
•Je hebt een flexibele houding en ook het vermogen je in een korte periode in te werken in nieuwe materie;
•Je hebt het vermogen om te acteren in een omgeving waar een spanningsveld kan ontstaan tussen de belangen van de diverse betrokkenen;
•Je toont ondernemerschap en je hebt een resultaatgerichte instelling;
•Je bent vasthoudend; je maakt gebruik van je creativiteit en flexibiliteit om het doel te bereiken.

Ons aanbod

• Een salaris van minimaal € 3257 en maximaal € 5004 bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
• Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
• Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
• Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
• De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
• Een studiefaciliteitenregeling.
• Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
• Een vaste eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld uitkering van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
• Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten?

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je terecht bij Jack Mommers, Hoofd Onderzoeksontwerp (telefoonnummer 06-29024204 of email op jjm.mommers@cbs.nl).

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Jaap Eilers, Corporate Recruiter (telefoonnummer 045-570 7533 of email op j.eilers@cbs.nl).

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Vragenlijstontwikkelaar ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren