Test automation engineer

Ben jij een specialist in geautomatiseerd testen en kun jij ons verder helpen met het uitbreiden van ons test framework? Zie jij het als een uitdaging om je nieuwe technieken eigen te maken? Dan zijn we op zoek naar jou!
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO, WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2756,- en maximaal EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

Je komt te werken bij de afdeling CTB-Blaise. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van het product Blaise. Blaise is een softwareplatform voor gegevensverzameling en enquêteverwerking dat specifiek is ontworpen voor overheids- en wetenschappelijke enquêtes.

Binnen de afdeling CTB-Blaise kom je te werken in het testteam. Het testteam is verantwoordelijk voor het ontwikkelen, uitvoeren en onderhouden van geautomatiseerde regressietesten. 

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Als test automation engineer ben je samen met het testteam verantwoordelijk dat onze maatwerk software applicatie aan de juiste kwaliteitseisen blijft voldoen. Jij zorgt voor: 

 • Het ontwikkelen van een Python/Selenium/Appium test automation framework voor uitvoeren van de regressietesten;
 • Het ontwikkelen van een teststrategie maar ook het uitvoeren en onderhouden van test cases in dit framework;
 • Ook werk je aan het onderhouden en verbeteren van de testomgeving en het geautomatiseerde testproces.

Het gaat hierbij onder andere om testen voor Angular appicaties, WPF applicaties, Android apps, iOS apps en API’s.

Wie zoeken wij

Wij zoeken een enthousiaste collega met de volgende eigenschappen:

 • Je bezit Hbo en/of Wo werk- en denkniveau; 
 • Je hebt enkele jaren ervaring met geautomatiseerd testen;
 • Je hebt programmeerervaring, bij voorkeur in Python;
 • Ervaring met inrichten van Continuous Integration omgeving is een pré.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2756,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Jeroen Rutten, Recruiter, via telefoonnummer: 06-52888332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Test automation engineer ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren