CBS Heerlen
© Sjoerd van der Hucht Fotografie

Telefonisch interviewer bij het CBS

29-7-2019 00:00
Lijkt het je een leuke uitdaging om mensen te overtuigen mee te werken aan een onderzoek en kun jij mensen interviewen? Wij zijn op zoek naar medewerkers die telefonische interviews gaan houden.


Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
MBO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Flexcontract via Randstad
Uur per week:
20-32
Salaris:
€ 12,52 bruto per uur

Waar kom je te werken?

Je komt te werken binnen de Divisie Dataverzameling, taakgroep Telefonisch Interviewen. Dit is het organisatieonderdeel van het CBS dat gegevens verzamelt bij personen, huishoudens en bedrijven door middel van telefonische vraaggesprekken. Het is een in hoge mate zelfstandig opererend organisatieonderdeel binnen het CBS dat tot taak heeft het interviewwerk efficiënt en effectief uit te voeren.

Het werk

Jij komt als telefonisch interviewer in het team dat telefonische interviews afneemt of iemand herinnert deel te nemen aan een onderzoek. Dit team werkt vanuit Heerlen.
Je hebt steeds andere mensen aan de lijn met steeds andere argumenten en verhalen, maar jij weet altijd te motiveren mee te werken aan het onderzoek. Deze leuke en afwisselende baan vraagt dus flink wat mensenkennis en goede telefonische vaardigheden.
Met de opgedane kennis en antwoorden legt het CBS Nederland vast in cijfers. Jouw rol als interviewer en nauwkeurige manier van werken is hierin dus van groot belang!

Jouw profiel

 • Minimaal MBO 4 niveau.
 • Uitstekende mondelinge beheersing van de Nederlandse taal en een goede telefoonstem.
 • Goede sociale vaardigheden.
 • Sterke overtuigingskracht.
 • Goede typevaardigheid.
 • Ervaring als callcenter medewerker is een pre.
 • Je kunt een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag) aanvragen.

Ons aanbod

 • Een uitdagende baan waarbij je tussen 12 en 32 uur per week wordt ingepland.
 • Werkdagen van maandag tot en met vrijdag,met 4 of 8 uur diensten die starten om 09.00 uur, 13.00 of 17.00 uur.
 • Salaris van 12,52 euro bruto per uur, met daarbovenop nog 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Toeslag van 20% op je salaris in de avonduren na 18.00 uur.
 • Flexcontract via Randstad

Meer weten?

Randstad: Vivian van den Eijnden 045-5606822

Uitsluitend solliciteren via Randstad email: vivian.van.den.eijnden@nl.randstad.com

Reacties

Je reactie op de vacature Telefonisch interviewer bij het CBS ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren