Teamleider Software applicaties

Gezocht: Een dienend leider die anderen kan laten bloeien! Ben jij in staat om verbinding te maken over teams heen en tussen de verschillende lagen van de organisatie? We zijn flink aan het vernieuwen, zowel op technisch als op organisatiegebied. Kortom, meer dan genoeg werk. Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
32 - 36
Salaris:
Minimaal EUR 3842,- en maximaal EUR 6419,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring

Waar kom je te werken

We zijn een bureau dat al meer dan 100 jaar bestaat dankzij het omarmen van veranderingen en het uitdagen van tradities. We hebben in dit kader Scrum en diverse Agile methodieken omarmd om het ontwikkelproces van onze applicaties, het uitwerken van de diverse statistische onderzoeken en enquêtes te kunnen verbeteren. Naast Agile teams wordt bij het CBS vakmanschap gedeeld in Gildes. Ook de Scrum Masters hebben zich in een Gilde verenigd met als doel van elkaar te leren en waar nodig elkaar te helpen. 

Het team BAS-DH is onderdeel van de directie IT. De ambitie van de IT directie is groot; daarnaast zijn we nog volop bezig in de agile transitie. 

Vanwege ‘Corona’ werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Samen met het hoofd van de afdeling ben je verantwoordelijk voor ongeveer 50 enthousiaste software developers en scrum masters die vanuit 10 agile teams maatwerk softwareapplicaties ontwikkelen en beheren. 

 Jij speelt een belangrijke rol bij:

 • Het coachen van individuele medewerkers rondom groei en ontwikkeling, maar ook bijvoorbeeld verzuim;
 • Het oplossen van procesmatige uitdagingen voor  agile teams; 
 • Het ondersteunen van de agile teams als geheel, zoals de gildes en kringen;
 • Meedenken bij de besturing van de IT directie; ISO certificaten, plannen, budgetten;
 • Het signaleren van verbeteringen en vernieuwingen en een actieve rol nemen in de uitvoering hiervan.

We zijn nog volop in transitie om onze IT organisatie verder te vernieuwen. Onder andere het Agile werken is hier onderdeel van. De scrum masters vallen ook onder jouw leiding. Zij zijn volop bezig om hun teams en de omgeving te coachen om op deze manier te werken. Het agile werken verandert de rolverdeling tussen medewerker en leidinggevende; deze ontwikkeling heeft ook aandacht nodig. 

De exacte verdeling van taken tussen jou en het hoofd van de afdeling zal zich gaandeweg ontwikkelen en kan uiteraard waar nodig ook aangepast worden.

Wel ligt jouw focus  meer aan de operationele kant van het geheel; zodat de manager zich meer op de strategische aspecten kan richten.

 

Wie zoeken wij

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en bezit leiderschapskwaliteiten die aansluiten bij het coachend leiding geven aan een team van professionals;
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met leidinggeven in een omgeving van software development;
 • Je geeft blijk van originele ideeën en aanpakken en durft af te wijken van het gangbare; 
 • In het bezit van talenten als geduld, coaching skills, objectiviteit, vertrouwen en respect, die je helpen om écht met mensen in gesprek te zijn; 
 • Je bent altijd op een verbindende manier bezig. Je durft problemen bespreekbaar te maken om vervolgens, samen, in verbinding met elkaar de oplossing te zoeken;
 • Ervaring in het werken in een scrum-omgeving (voorkeur gecertificeerd).
 

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 3842,- en max EUR 6419,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Anne Nijland via telefoonnummer 06-11628424 of e-mail alm.nijland@cbs.nl

Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met  Jeroen Rutten via telefoonnummer: 06-52888332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

 

Reacties

Je reactie op de vacature Teamleider Software applicaties ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren