Strategisch adviseur / Competitive Neutrality Officer

Zorg jij voor het juiste advies bij verzoeken van overheid en private partijen aan het CBS voor statistische dienstverlening in het licht van de wet markt en overheid? En weet je daarbij de relaties goed te houden? Solliciteer meteen of bel voor meer informatie.

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie. Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 4281,- en maximaal EUR 6419,- bruto per maand op basis van 36 uur
Deadline:
31 Jan 2021

Waar kom je te werken

Je komt te werken in het Team Beleid van de Directie Strategie en Bestuursadvisering (CSB), dat op dit moment bestaat uit vijf beleidsadviseurs. CSB is de stafdirectie van de DG en bestaat naast Team Beleid uit Team Juridisch, Team Internationaal en Team Secretariële Ondersteuning. CSB ontwikkelt en voert het strategisch en algemeen beleid uit m.b.t. het functioneren van het CBS. Je werkt samen met jouw collega-adviseurs voor de DG als ook voor de Raad van Advies, een onafhankelijk adviesorgaan van het CBS. In je rol als Competitive Neutrality Officer rapporteer je je bevindingen rechtstreeks aan de DG CBS. De directeur Strategie en Bestuursadvisering is verantwoordelijk voor de aansturing.

Vanwege COVID-19 werken we op dit moment zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Het CBS voert zijn taken uit in een samenspel van overheid, wetenschap en bedrijfsleven. In dit samenspel werk je als strategisch adviseur in Team Beleid van de directie Strategie en Bestuursadvisering aan strategische vraagstukken die het hele CBS aangaan. 
Voor ongeveer de helft van je tijd ga je je in de rol van Competitive Neutrality Officer richten op enkele specifieke taken:

1. Je bent aanspreekpunt  voor externe partijen met (complexe) vragen over de aanvullende statistische dienstverlening door het CBS en behandelt concrete casuïstiek, signalen, klachten etc. over benadeling van private partijen.

2. Je bent samen met je collega’s van Team Juridisch intern adviseur voor de juiste toepassing van de beleidsregels werkzaamheden derden, behandelt concrete casuïstiek en zorgt actief voor informatieverstrekking over die beleidsregels.

3. Je adviseert de DG CBS over het te voeren beleid ten aanzien van de toepassing van de beleidsregels werkzaamheden derden CBS.

In de rol van Competitive Neutrality Officer rapporteer je je bevindingen rechtstreeks aan de DG CBS.

Voor de andere helft van je tijd werk je als strategisch adviseur zelfstandig of in teamverband aan beleidsdossiers. Naast de relatie met derden kan het gaan over ethische vraagstukken, de rol van datapartner voor de overheid of toegang tot microdata. Deze werkzaamheden zijn verschillend van aard.

Wie zoeken wij

Je hebt:

 • een aantoonbaar wo werk- en denkniveau;
 • minimaal 5 jaar ervaring in strategische adviseringsvraagstukken;
 • kennis van mededingingsrecht;
 • goede mondelinge en schriftelijke communicatievaardigheden.
 • kennis van en ervaring met het bedrijfsleven 

Je bent:

 • in staat om goede contacten te onderhouden op alle niveaus, zowel binnen als buiten het CBS;
 • iemand die risico’s maar ook kansen signaleert, die overzicht behoudt, gestructureerd werkt en stressbestendig is.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 4281,- en max EUR 6419,- bruto per maand (schaal 13) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Erik Bruinsma, Directeur Strategie en bestuursadvisering, telefoonnummer: 06  48 58 99 52 of e-mail: swfh.bruinsma@cbs.nl

Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Hilda Folkerts telefoonnummer:  06 114 991 66 of e-mail: h.folkerts@cbs.nl.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in. 
Alleen sollicitaties via onze website worden in
behandeling genomen.
 

Reacties

Je reactie op de vacature Strategisch adviseur / Competitive Neutrality Officer ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren