CBS Heerlen
© Sjoerd van der Hucht Fotografie

Statistisch Onderzoeker Internationale Handel in Goederen

23-9-2019 00:00

Zoek je een veelomvattende functie waarin je te maken krijgt met alle aspecten van de internationale handel in goederen? Leg je gemakkelijk contacten met collega’s (ook internationaal) en ben je in staat om requirements om te zetten in automatiseringssystemen? Krijg jij je collega’s goed mee en weet je van aanpakken? Vind je het leuk om analyses uit te voeren op data?


Over het CBS


In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Tijdelijke functie voor de duur van 2 jaar.
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal €3192,- en maximaal €4905,- bruto per maand (schaal 11) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
08 Oct 2019

Waar kom je te werken?

Deze functie is binnen het team Internationale Handel in Goederen. Werken bij Internationale Handel in Goederen is werken in een team dat enthousiast en betrokken is. Onze cijfers zijn van groot belang voor zowel bedrijfsleven als overheden in het binnen- en buitenland. Samen met je (ongeveer 35) collega’s ben je verantwoordelijk om de kwaliteit te leveren die onze klanten verwachten.
We zijn bezig om onze processen en systemen te herzien. Doel hiervan is het krijgen van een hogere veranderkracht om zo de werkdruk in de organisatie te verlagen. Je komt in aanraking met alle aspecten die in het team spelen. Kortom, een veelomvattende functie waarin je te maken krijgt met alle aspecten van de Internationale Handel in Goederen.

Het werk

De afdeling Internationale Handel maakt statistieken en levert informatie over de handel van Nederland met het buitenland: zowel binnen als buiten de EU. Onze economie drijft voor een groot deel op onze internationale handel dus onze cijfers zijn van groot belang om onze economie goed in kaart te brengen en daarmee beleidsmakers, politiek, wetenschap en onze samenleving van de juiste informatie te voorzien.
In 2022 wordt nieuwe Europese wetgeving voor deze statistieken van kracht waar wij als afdeling tijdig op moeten anticiperen. Onze ambitie daarbij is dat we met slimme methodologie efficiënter statistieken samenstellen en cijfers blijven leveren met de kwaliteit die men vanzelfsprekend van ons mag verwachten.
Jij gaat samen met collega’s deze verandering inhoudelijk vorm geven. We gaan microdata uitwisselen, inhoudelijke vraagstukken oplossen en processen vorm geven. Als onderzoeker ben je er primair voor verantwoordelijk dat we dit tijdig gerealiseerd hebben en de uitwisseling van de data met Eurostat en andere statistische bureaus in de EU, vlekkeloos verloopt.
Samenwerken met andere EU-lidstaten en het Europese statistisch bureau Eurostat is belangrijk omdat we gezamenlijk voor dezelfde uitdagingen staan. Om dit te bereiken neem je (incidenteel) deel aan vergaderingen van Eurostat en heb je regelmatig contact met collega’s van andere statistische bureaus in de EU over praktische zaken onder andere m.b.t. uitgewisselde data.
Je zult o.a. analyses uitvoeren om (complexe) vragen van collega’s van andere statistische bureaus te kunnen beantwoorden.

Uiteraard sta je hier niet alleen voor. Je bent onderdeel van het team en samen zoeken we naar oplossingen.

Jouw profiel

 • Je hebt een afgeronde academische opleiding waarbij een aantoonbare belangstelling voor het beheren van complexe productieprocessen een pré is.
 • Je bent in staat om wensen om te zetten in (requirements voor nieuwe) automatiseringssystemen
 • Je krijgt collega’s mee in jouw ideeën en bent in staat langdurige relaties op te bouwen en te onderhouden
 • Je beschikt over IT kennis en vaardigheden
 • Vaardigheden om grote hoeveelheden data te analyseren zijn onontbeerlijk
 • Je weet van aanpakken

Daarnaast ben je resultaatgericht, nauwkeurig, stressbestendig en kun je goed zelfstandig werken maar zeker ook in teamverband.

Ons aanbod

 • Een salaris van minimaal €3192,- en maximaal €4905,- bruto per maand (schaal 11) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Vakantiegeld uitkering van 8%.Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Hub Lentjes, Hoofd IHG, via telefoonnummer: 045-5707177 of e-mail: hw.lentjes@cbs.nl
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Jaap Eilers, Corporate recruiter, via telefoonnummer:045-5707533of e-mail: j.eilers@cbs.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Statistisch Onderzoeker Internationale Handel in Goederen ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren