Statistisch Onderzoeker Internationale Handel in Diensten

9-4-2019 00:00
Wil jij graag meewerken aan de externe positiebepaling van de statistiek Internationale Handel en Diensten? Zet jij graag nieuwe onderzoekslijnen uit en werk je zelf mee aan de uitvoering ervan? Heb je de ambitie om zelf een vraagbaak hierover te worden?

Over het CBS
In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Statistiek
Dienstverband:
Tijdelijk met uitzicht op een vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal €3130,- en maximaal €4809,- bruto per maand (schaal 11) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring
Deadline:
21 May 2019

Waar kom je te werken?

Het team statistiekproductie Bedrijfseconomische Statistieken (ESP) is verantwoordelijk voor het maken van verschillende economische en vaak internationaal gerichte statistieken. Je gaat aan de statistiek IHD werken als statistisch onderzoeker op het gebied van  onderzoek en innovatie. Er werken bij het team IHD zo’n 10 mensen die zeer betrokken zijn bij hun werk. De statistiek is een kwartaal-statistiek. Met het hele team wordt gewerkt aan de productie van de reguliere output, die wordt samengesteld uit 16 verschillende bronnen. De kerntaken van het  team zijn:

 •  Het samenstellen van IHD tabellen voor Statline en Eurostat.
 •  Het leveren van IHD-cijfers aan de Nationale Rekeningen t.b.v. de economische groei.
 •  Het uitvoeren  van aanvullende statistische opdrachten.
 •  Het samenstellen van artikelen en andere publicaties rondom het thema internationale handel in diensten en in samenhang met andere thema’s zoals bijvoorbeeld Verkeer en Vervoer en Internationale handel in goederen.
 • Een bijdrage leveren aan diverse internationale vergaderingen bij de OESO en Eurostat.

 


Het werk

Door de toenemende globalisering is er steeds meer vraag naar verdiepende informatie over de internationale handel in diensten (IHD). De afgelopen jaren zijn hier verschillende grote extern gefinancierde  opdrachten uit voortgekomen. Jij werkt mee aan de externe positiebepaling van IHD, het opzetten van nieuwe onderzoekslijnen en de uitvoering van deze opdrachten.
Het team IHD is de statistiek aan het ontwikkelen, zodat ook in de toekomst een kwalitatief hoogstaande output kan worden gemaakt in een geborgd en efficiënt proces. Hiervoor zullen nieuwe oplossingen gezocht en gevonden moeten worden. IHD is al bezig om meer gebruik te maken van secundaire bronnen van met name de Belastingdienst. Als Statistisch Onderzoeker draag je bij aan deze ontwikkelingen.
Ook neem je deel aan internationale bijeenkomsten in het kader van de statistiek.

Jouw profiel

 •  WO werk- en denkniveau.
 •  Je legt makkelijk verbanden en onderscheidt hoofd- en bijzaken.
 •  Je hebt (ruime) ervaring in de omgang met grote databestanden.
 •  Je hebt programmeerervaring, met name in R, en ervaring met of de wens Access en/of SPSS te leren.
 •  Je denkt in mogelijkheden en bent gemotiveerd om een kwalitatief goed eindproduct neer te zetten.
 •  Je wilt graag het naadje van de kous weten en hebt de ambitie om zelf een vraagbaak over de internationale handel in diensten statistiek te worden.
 •  Je hebt affiniteit met het schrijven van artikelen en rapportages.
 •  Je kunt goed samenwerken en hebt een flexibele instelling.

Ons aanbod

 •  Een salaris van minimaal €3130,- en maximaal €4809,- bruto per maand (schaal 11) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 •  Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 •  Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%. 
 •  Vakantiegeld uitkering van 8%. 
 •  Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 •  Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 •  De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt
 •  Een studiefaciliteitenregeling.
 •  Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel. 
 •  Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Roos Smit, projectleider Internationale Handel in Diensten, via telefoonnummer 045-570 6224 of e-mail rj.smit@cbs.nl.
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Jaap Eilers via telefoonnummer: 045-5707533 of e-mail: j.eilers@cbs.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen
.

Reacties

Je reactie op de vacature Statistisch Onderzoeker Internationale Handel in Diensten ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren