Specialist innovatie en communicatie

Houd jij je graag bezig met het vernieuwen van data verzamelen en het verkennen van nieuwe databronnen (data scouting)? Wil jij jouw excellente communicatie skills inzetten om vernieuwing in het verzamelen van data te versnellen? Neem dan contact met ons op!
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland betrouwbare statistische informatie en data-inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2756,- en maximaal EUR 4430,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

Je gaat werken binnen team Innovatie Waarnemen dat onderdeel is van de sector Innovatie Waarnemen, Ontwikkeling en Beheer. Innovatie en doorontwikkeling van methoden binnen het waarneem-domein hebben topprioriteit en we zijn constant op zoek naar nieuwe manieren om de informatiebehoefte in te kunnen vullen. Deze vacature is hierbij cruciaal. De veranderingen in dit veld gaan steeds sneller en de samenwerking met andere CBS onderdelen en andere organisaties wordt steeds belangrijker om de aansluiting bij de veranderende eisen en wensen van onze klanten te kunnen blijven borgen.

Team Innovatie Waarnemen bestaat uit 12 professionals die ieder vanuit hun eigen sterkte en expertise bijdragen aan de innovatie in het waarneem-domein. Je werkt ook veel samen met collega’s buiten het eigen team, zoals de domeinen IT, statistiek en methodologie. 

Vanwege ‘Corona’ werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.
 

Wat ga je doen

Als CBS willen we meer gebruik maken van bestaande data in plaats van zelf informatie uit te vragen middels vragenlijsten. Denk hierbij aan nieuwe databronnen en nieuwe manieren van data verzamelen, altijd vanuit een duidelijke informatie behoefte.

Deze databronnen worden gebruikt om de huidige uitvraag onder personen of bedrijven te verminderen, statistieken te verbeteren en om nieuwe informatiebehoeften in de samenleving in te vullen.
 
We zijn op zoek naar een enthousiaste, maatschappelijk betrokken specialist innovatie en communicatie.
Je verantwoordelijkheden zijn:

Coördinatie

 • Je organiseert, faciliteert en activeert de CBS data scouting community. Deze community faciliteert het hele CBS in het vinden, beoordelen en verkrijgen van nieuwe data bronnen én het hergebruiken van deze bronnen.
 • Je initieert kennisuitwisseling binnen en buiten de data scouting community en ontwikkelt tooling & manieren van werken om de missie van de data scouting community te ondersteunen.

Advies

 • Je adviseert collega’s over data scouting door het delen van ervaringen en het beschikbaar stellen van tooling en standaard manieren van werken.  
 • Je hebt voldoende juridische en technische skills of bent bereid deze te ontwikkelen om (on)mogelijkheden binnen nieuwe databronnen te herkennen en de juiste vragen te stellen aan experts.

Communicatie

 • Je bent de expert als het gaat om communicatie binnen en over innovatietrajecten, zoals het bedrijvenportaal.

Wie zoeken wij

 • Je hebt een academisch werk en denkniveau.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met communicatie over vernieuwingen en affiniteit met technische ontwikkelingen en mogelijkheden op het terrein van social media, communicatie en IT.
 • Je hebt een sterk ethisch besef en bent nieuwsgierig en hebt een brede interesse.
 • Je hebt excellente communicatie skills (Nederlands en Engels). Je kunt je inleven in de belangen en behoefte van anderen en kunt dit ook vertalen naar oplossingen.
 • Je bent ondernemend, ziet kansen en neemt initiatief. Het geeft je energie om je op nieuw (onbekend) terrein te begeven en nieuwe kennis eigen te maken.
 • Je hebt netwerking en relatiebeheer skills en kunt draagvlak genereren.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2756,- en max EUR 4430,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

 

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Hilda Folkerts, Recruiter, via telefoonnummer: 06-11499166 of e-mail: h.folkerts@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom. Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.
 
In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

 

Reacties

Je reactie op de vacature Specialist innovatie en communicatie ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren