Specialist Infrastructuur - Werkplekspecialist

15-4-2019 00:00
Heb jij brede IT kennis en ervaring met collaboratieomgevingen? Zowel in de cloud als on premise? Binnen een grote infrastructuur van 1000+ servers en 3000+ desktops?
Breng jij jouw visie, kennis en ervaring graag over op anderen en is continue verbeteren voor jou vanzelfsprekend?

Dan is het CBS naar jou op zoek!


Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Den Haag of Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
ICT
Dienstverband:
Direct dienstverband bij CBS, op basis van Bezoldigingsbesluit Rijksambtenaren
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal € 3130,- en maximaal € 4809,- bruto per maand (schaal 11) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
01 Sep 2019

Waar kom je te werken?

De directie BIT (Informatietechnologie) van het CBS bestaat uit 5 afdelingen; Applicatie Services Den Haag, Applicatie Services Heerlen, Technical Services, Customer Services en  Solution Services. BIT is verantwoordelijk voor de ICT infrastructuur en de ontwikkeling en beheer van maatwerk en standaard applicaties.
We zitten midden in een belangrijke transitieperiode om aan de steeds toenemende behoefte aan hoogwaardige IT-dienstverlening te kunnen blijven voldoen en toonaangevende resultaten neer te zetten.
IT is, vanwege de grote verwerking van data binnen de organisatie, de ruggengraat van het CBS en speelt daarmee een grote en zeer essentiële rol binnen de organisatie. De IT binnen het CBS moet dan ook betrouwbaar zijn, daar maken wij ons elke dag hard voor!

Het team
Je komt te werken in het Productteam Werkplekdiensten van de afdeling Technical Services. Naast het Werkplek team zijn er drie andere productteams: IaaS- en Monitoring, Data- en Webdiensten en CloudFoundry. De beweging naar Product teams en Agile werken binnen het Infrastructuur-domein is recent ingezet. Hier liggen alle kansen om jouw kennis, ervaring en ambitie in te brengen om deze beweging naar integrale samenwerking en autonome zelfsturende teams succesvol te maken. De totale omvang van de afdeling Technical Services is ongeveer 30 experts die werkzaam zijn in Heerlen en Den Haag, het Team Werkplekdiensten bestaat uit ongeveer 11 collega’s. We houden ons dagelijks bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de ICT dienstverlening. We houden de CBS IT Infrastructuur diensten stabiel, efficiënt en proactief passend bij de behoefte van onze business. Daarnaast werken we doorlopend aan de ontwikkeling van de CBS infrastructuur-diensten door het monitoren van de marktontwikkelingen, het initiëren en uitvoeren van wijzigingen en het ontwikkelen van een visie op de toekomst van de IT infra dienstverlening voor het CBS.

Het werk

Als Specialist Infrastructuur houd je je dagelijks bezig met het ontwikkelen van Infrastructuur dienstverlening en het verbeteren van de kwaliteit ervan. Je werkt aan het ontwerpen, configureren en implementeren van werkplekconcepten. Ook lever je 2e-lijn ondersteuning bij automatiseringsstoringen en andere hulpvragen. In het verlengende hiervan ontwikkel je structurele oplossingen.

Je draagt zorg voor het adequaat functioneren van de componenten conform de gestelde prestatiekenmerken van de technische infrastructuur. Hierbij ben je ook verantwoordelijk voor het opstellen, onderhouden en naleven van werkinstructies. Je neemt deel aan projecten en treedt voor infrastructurele projecten regelmatig in de rol van ‘meewerkend voorman’. Je neemt initiatief om de Infrastructuur componenten up-to-date te houden. Daarbij installeer en configureer je nieuwe componenten.

Je legt contact met gebruikers en stakeholders in de organisatie, stemt de eigen initiatieven daarop af en geeft advies over het gebruik van de IT-infrastructuur.

Jouw profiel

Persoonskenmerken:

 • Je begrijpt dat IT waarde toevoegt aan business processen en weet hier de maximale balans te bereiken in technische mogelijkheden versus business behoefte. Belangrijk kenmerk is dat jij het innoveren van het Infrastructuur domein aanjaagt en dat de daarbij behorende uitdagingen je motiveren. Je beperkt je niet alleen tot de techniek, maar bezit vaardigheden om nieuwe technieken organisatorisch in te bedden en kennis over te dragen. 
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar relevante werkervaring wat betreft projecten waarbij nieuwe Infra-ontwikkelingen worden ontworpen, gebouwd en geïmplementeerd.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Je bent in staat om ideeën en (werk)procedures in begrijpelijke en correcte taal op schrift te stellen.
 • Je haalt voldoeding uit het leiden van een infraproject. Je gaat in gesprek met belanghebbenden en kunt presentaties hierover houden. 
 • Belangrijke persoonlijkheidskenmerken zijn: Teamplayer, stressbestendig, proactief, sociaal vaardig, professioneel, analytisch, gestructureerd en zelfstandig.
 • Onderhoud aan de ICT infrastructuur wordt in servicewindows uitgevoerd. De werkzaamheden vinden plaats in avonden en weekenden en daarom is een flexibele werkhouding vereist. 
 • Ook is het belangrijk dat je bereid bent om bereikbaarheidsdiensten te draaien en soms onze vestiging in Heerlen te bezoeken.
 • Voor jou is het vanzelfsprekend om functie gerelateerde aanvullende trainingen/opleidingen te volgen en je nieuwe ontwikkelingen eigen te maken.

Functie eisen:

 • Minimaal afgeronde HBO opleiding
 • Je hebt ervaring in complexe ICT omgevingen, met een brede kijk op de mogelijkheden die Infrastructuur technieken bieden aan de business en weet dit om te zetten in praktisch uitvoerbare ideeën.  
 • Kennis van en ervaring met inrichting en beheer Virtual Desktop Infrastructure (VDI) met VMware Horizon View.
 • Kennis en ervaring met End User omgevingsbeheer met VMware User Environment Manager.
 • Kennis en ervaring met Applicatie deployment met tools als Microsoft SCCM of RES Automation Manager
 • ennis en ervaring met het VMware portofolio zoals vSphere, vRealize, NSX en vSAN
 • Ervaring met het bouwen en onderhouden van Microsoft PowerShell scripts.
 • Ervaring met automatiseren van beheertaken d.m.v. scripting en automation- en orchestration tooling.
 • Kennis van en ervaring met Windows server 2008/2012/2016 en met Microsoft desktop operating systemen m.b.t. installatie en configuratie in combinatie met SCCM en Group Policies 
 • Kennis van en ervaring met ontwikkelen en onderhouden van Group Policies, AD en DFS.
 • Proceskennis op het niveau van ITIL-foundation.

Aanvullende kennis en ervaring die tot aanbeveling strekt:

 • Kennis van en ervaring met inrichting en beheer Linux systemen
 • Ervaring met Agile werken met een Scrum en/of Kanban aanpak
 • Ervaring als technisch projectleider
 • Ervaring met performance onderzoeken en voorstellen en implementeren van performance optimalisatie maatregelen
 • Ervaring met troubleshooting van problemen met Microsoft desktops in een gevirtualiseerde infrastructuur.
 • Kennis van applicatie virtualisatie. 

 

Ons aanbod

 • Een salaris van minimaal € 3130,- en maximaal € 4809,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%. 
 • Vakantiegeld uitkering van 8%. 
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel. 
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan contact worden opgenomen met John van Rooijen, Manager Technical Services, via telefoonnummer 0652487883, via email: jca.vanrooijen@cbs.nl.
Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Niels Franzen, Corporate recruiter, via n.franzen@cbs.nl, telefoon: 0610664044

N.B.: Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reacties

Je reactie op de vacature Specialist Infrastructuur - Werkplekspecialist ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren