Specialist Infrastructuur Heerlen

20-2-2019 00:00
Heb jij brede IT kennis en ervaring met collaboratieomgevingen? Zowel in de cloud als on premise? Binnen een grote infrastructuur van 1000+ servers en 3000+ desktops?
Breng jij jouw visie, kennis en ervaring graag over op anderen en is continue verbeteren voor jou vanzelfsprekend?

Dan is het CBS naar jou op zoek!

Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
ICT
Dienstverband:
Direct dienstverband bij CBS, op basis van Bezoldigingsbesluit Rijksambtenaren
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal € 3130,- en maximaal € 4809,- bruto per maand (schaal 11) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
31 Dec 2019

Waar kom je te werken?

De directie BIT (Informatietechnologie) van het CBS bestaat uit 5 afdelingen; Applicatie Services, Technical Services, Customer Services, Solution Services en Stafbureau kwaliteit. BIT is verantwoordelijk voor de ICT infrastructuur en de ontwikkeling en beheer van maatwerk en standaard applicaties.
We zitten midden in een belangrijke transitieperiode om aan de steeds toenemende behoefte aan hoogwaardige IT-dienstverlening te kunnen blijven voldoen en toonaangevende resultaten neer te zetten
IT is, vanwege de grote verwerking van data binnen de organisatie, de ruggengraat van het CBS en speelt daarmee een grote en zeer essentiële rol binnen de organisatie. De IT binnen het CBS moet dan ook betrouwbaar zijn, daar maken wij ons elke dag hard voor!

Het team datastromen waar je gaat werken is onderdeel van de afdeling Technical Services, met totaal ongeveer 25 experts werkzaam in Heerlen en Den Haag. We houden ons dagelijks bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de ICT dienstverlening en het geven van support bij automatiseringsstoringen en andere hulpvragen. We houden de CBS IT Infrastructuur stabiel en efficiënt. Daarnaast werken we doorlopend aan de ontwikkeling van de CBS infrastructuur door het monitoren van de marktontwikkelingen, het initiëren en uitvoeren van wijzigingen en het ontwikkelen van een visie op de toekomst van de IT infra voorzieningen voor het CBS. Technical Services draagt ook zorg voor het technisch beheer van de SQL databases en de deployment van software.

Het werk

 • Samen met het beheerteam ben je verantwoordelijk voor het beheer van de e-mail, Skype en Enterprise Mobility Management omgevingen van het CBS, waarbij je zorgdraagt voor de dagelijkse operatie, het up-to-date houden en vernieuwen van deze omgevingen.
 • Je adviseert over en realiseert nieuwe functionaliteit, waarbij je veiligheid, snelheid, flexibiliteit en betrouwbaarheid in acht neemt.
 • Je levert 2e lijns support aan de interne gebruikers.
 • Nauw betrokken bij de doorontwikkeling van onze systeemarchitectuur en infra-diensten, waarbij de steeds meer ingezet zal worden op cloud technologie.
 • Je hebt goed zicht op nieuwe ontwikkelingen in de markt en speelt daar zelfstandig op in door nieuwe ideeën aan te dragen en je vakkennis daarvoor uit te breiden.
 • Aangezien we onze klanten niet onnodig belasten met changes zul je ± 6 keer per jaar ook ‘s avonds of in het weekend werken

Jouw profiel

 • Voor deze functie is het belangrijk dat je een brede algemene kennis hebt van IT infrastructuur en ruime ervaring binnen grote en complexe IT omgevingen.
 • Een afgeronde HBO opleiding (bij voorkeur op het gebied van ICT)
 • Uitstekende kennis van Microsoft Exchange en Skype for Business
 • Kennis van en ervaring met Enterprise Mobility Management omgevingen (EMM/MDM)
 • Duidelijke interesse in de ontwikkelingen omtrent beveiliging en cloud.
 • Kennis van en ervaring met VMware VDI/VSI en Microsoft Active Directory
 • Ervaring met werkmethodes als DevOps en ITIL
 • Linux ervaring is een pré
 • Minimaal 2 jaar ervaring met het beheer van IT diensten in complexe omgevingen

Ons aanbod

 • Een salaris van minimaal € 3130,- en maximaal € 4809,- (schaal 11) bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Vakantiegeld uitkering van 8%.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan contact worden opgenomen met John van Rooijen, Manager Technical Services, via telefoonnummer 0652487883, via email: jca.vanrooijen@cbs.nl.
Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Niels Franzen, Corporate Recruiter, via n.franzen@cbs.nl, telefoon: 0610664044

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Specialist Infrastructuur Heerlen ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren