Software Engineer - Vragenlijstbouwer

18-4-2019 00:00
Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
ICT
Dienstverband:
Direct dienstverband bij CBS, op basis van Bezoldigingsbesluit Rijksambtenaren
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal €2631,- en maximaal €4229,- bruto per maand (schaal 10) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
09 May 2019

Waar kom je te werken?

Met meer dan 500.000 interviews en meer dan 1,5 miljoen contacten met het bedrijfsleven op jaarbasis is de Hoofddirectie Dataverzameling (DVZ) imagobepalend voor het CBS. Bij DVZ werkt een diversiteit aan professionals zoals vragenlijstontwerpers en -bouwers, steekproefmethodologen, projectleiders, interviewers en IT-ers.  DVZ verzamelt kwalitatief hoogwaardige gegevens ten behoeve van statistiekproductie, zowel over bedrijven en instellingen als over personen en huishoudens. Dit betreft het verkrijgen en verwerken van registerbestanden van andere (overheids)instellingen, maar ook het ontwerpen, voorbereiden en uitvoeren van directe waarneming via internet, telefoon, “face to face” en papier.

Het team Onderzoeksontwerp bestaat uit circa 30 medewerkers. Binnen het team zijn er drie kennisgebieden, te weten vragenlijstontwikkeling, vragenlijstbouw en projectleiders.

Het werk

Binnen de divisie ‘Dataverzameling’ (DVZ) verzorgt de sector ‘Ontwerp’ kwalitatief hoogwaardige vragenlijsten, steekproeven en wegingen voor de waarneming en verwerking van data. De vragenlijsten die wij maken zijn bestemd voor onderzoek bij bedrijven, personen en huishoudens. Het team bestaat uit zowel jonge als meer ervaren collega’s. Voor dit team zoeken wij een enthousiaste Software Engineer.

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het programmeren van vragenlijsten, op basis van een ontwerp.
We zijn bezig met een transitie naar een vernieuwd applicatielandschap en hierbij verwachten we een bijdrage van jou als vragenlijstbouwer. Dit bestaat uit het opnieuw programmeren of aanpassen van de bestaande en/of nieuwe vragenlijsten in onze programmeer-omgeving (Blaise 5) en het meedenken bij het realiseren van (nieuwe) vragenlijstfunctionaliteiten in deze nieuwe omgeving.
Tevens bieden we je de mogelijkheid mee te denken bij de verder ontwikkelingen van onze nieuwe standaarden.

Jouw profiel

 • Minimaal HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur ICT-gerelateerd
 • Minimaal enkele jaren aantoonbare ervaring met verschillende programmeertalen. Bijvoorbeeld C#, C++, Blaise/Manipula enz.
 • Kennis van databases, Web, HTML
 • Uitstekend analytisch vermogen
 • In staat om complexe vraagstukken tot logische onderdelen uit elkaar te laten vallen, die vervolgens uitvoerbaar zijn met behulp van de beschikbare tooling
 • Goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden, ook in de Engelse taal
 • Initiatiefrijk, communicatief en gericht op samenwerking waarbij flexibiliteit in evenwicht is met resultaatgerichtheid en nauwkeurigheid
 • Kan goed functioneren in een dynamische omgeving

 

Ons aanbod

Een uitdagende functie voor de duur van 1 jaar in een mooi, dynamisch werkveld met een hoogwaardig arbeidsvoorwaardenpakket, waaronder:

 • Een salaris van minimaal €2631,- en maximaal €4229,- bruto per maand (schaal 10) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Vakantiegeld uitkering van 8%.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling

 


Meer weten?

Voor inhoudelijke vragen over deze functie kun je terecht bij Jack Mommers, Hoofd Onderzoeksontwerp (jjm.mommers@cbs.nl).

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Niels Franzen, Corporate Recruiter (telefoonnummer 06-1066 4044 of email n.franzen@cbs.nl)

Een technische test kan onderdeel uitmaken van de selectie procedure.

Reacties

Je reactie op de vacature Software Engineer - Vragenlijstbouwer ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren