Software Engineer .NET

Zie jij een uitdaging in het (door)ontwikkelen van complexe maatwerk software applicaties die gebruikt worden door internationale statistische bedrijven? Werk je daarbij graag samen met een enthousiast team? Dan zien we je graag als nieuwe collega.
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO, WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2756,- en maximaal EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Waar kom je te werken

Je komt te werken bij de afdeling CTB-Blaise. Deze afdeling is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en onderhouden van het product Blaise. Blaise is een softwareplatform voor gegevensverzameling en enquêteverwerking dat specifiek is ontworpen voor overheids- en wetenschappelijke enquêtes.

Blaise ondersteunt dataverzameling op verschillende platforms (Windows, Web, Android, iOS, Cloud).

Binnen de afdeling CTB-Blaise kom je te werken in het ontwikkelteam. Het ontwikkelteam is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van nieuwe Blaise versies, onderhoud van productieversies en ondersteuning van gebruikers. 

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

 

Wat ga je doen

Als software engineer houd je je bezig met het ontwikkelen, bouwen, documenteren en onderhouden van onderdelen van het Blaise systeem.
 
Daarnaast bestaat je takenpakket uit:

 • Het adviseren bij de prioriteitstelling van onze backlog en geef je daarbij aan hoeveel tijd bepaalde wijzigingen kosten; 
 • Het vertalen van klantwensen van gebruikers in een nog beter product; 
 • Het verbeteren van processen, jezelf en het team; 
 • Het snel eigen maken van nieuwe (nog) onbekende tools;
 • Het af en toe presenteren van de gemaakte onderdelen aan klanten en teamgenoten.

Wie zoeken wij

Wij zoeken een enthousiaste collega met de volgende eigenschappen:

 • ­Een afgeronde hbo- of wo-opleiding gericht op ICT; 
 • Je hebt minimaal 2 jaar ervaring met .NET en .NET Core, C# in het bijzonder;
 • ­Je hebt ervaring met een van de volgende onderdelen:  WPF, Xamarin, web development, Microsoft Azure of andere Cloud diensten.

Als persoon beschik je over:

 • ­Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal;
 • ­Ben je Initiatiefrijk, communicatief en gericht op samenwerking waarbij flexibiliteit in evenwicht is met resultaatgerichtheid en nauwkeurigheid.

Wat bieden wij

 • ­ Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2756,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • ­ Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • ­ Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • ­ Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • ­ De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • ­ Een studiefaciliteitenregeling.
 • ­ Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • ­ Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • ­ Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Jeroen Rutten, Recruiter, via telefoonnummer: 06-52888332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

Reacties

Je reactie op de vacature Software Engineer .NET ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren