Software Developer Python

Ben jij in staat de softwareapplicaties van de toekomst te ontwikkelen?
Ben jij die teamplayer die gedreven op zoek gaat naar de ontwikkelingen van morgen? Werk je daarbij graag samen in een gevarieerd team waarbij je kennis en kunde deelt en op doet? Dan is dit je kans!
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO, WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2756,- en maximaal EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Waar kom je te werken

Met dit team van slimme koppen werk je samen.
Het CBS werkt met verschillende Agile-teams, die elk een deel van het applicatielandschap onder de hoede heeft. 

Je gaat aan de slag bij een bestaand Agile team (Overheidsfinanciën) dat  een deel van het applicatielandschap onder zijn hoede heeft en samenwerkt met statistici en ontwikkelaars aan vernieuwende  maatwerksoftwareapplicaties voor statistici. 
Voor de herinrichting van de processen van onze statistieken zijn en worden PoC’s uitgevoerd. De resultaten worden vervolgens geïmplementeerd bij bestaande processen. Hierover is ook nauw contact met de vernieuwingstrajecten.

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Onze huidige applicaties bestaan voornamelijk uit Microsoft Office-toepassingen, die ontwikkeld zijn met Access, Excel en SQL-server. Deze applicaties zijn aan een herontwikkeling toe. Voor de herontwikkeling willen wij de overstap maken naar andere ontwikkelplatforms in Python. Een belangrijk doel hierbij is het opzetten van webbased applicaties en het inzetten van webservices bij het ontsluiten van de beschikbare databronnen. 
Jouw toegevoegde waarde als Software Developer is: 

 • Je bent een kei in het vertalen van gebruikersbehoeften en functionele eisen naar interactie en UI ontwerpen;
 • Je begrijpt de taal van de designer én de front-end ontwikkelaar in een agile omgeving;
 • Je kunt functionele wensen tot leven brengen met prototyping;
 • Als expert op je vakgebied heb je een eigen visie die je op een inspirerende manier over kunt brengen;
 • Door je proactieve en creatieve houding ben je voortdurend op zoek naar verbetering van jezelf maar ook je team. 

Wie zoeken wij

Een sterke drive om toegevoegde waarde te leveren. Expertise op bepaalde vlakken is altijd nodig, tegelijkertijd verwachten we dat je in staat bent om alle aspecten van development op te pakken indien nodig. 
Hierbij leren we met elkaar, zowel vakinhoudelijk, als in de samenwerking. Want het werk doen we niet alleen; je bent altijd samen met je team verantwoordelijk voor het werk. Je staat voor kwaliteit in wat je oplevert, tegelijkertijd ben je in staat om zaken eenvoudig te houden.
Je hebt focus op het snel opleveren van zaken die je met de gebruiker kunt toetsen.

 • Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding (bij voorkeur ICT of aanverwant);
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring binnen software development en bent bekend met het opzetten van webbased applicaties met behulp van Flask en/of Django;
 • Je hebt enige ervaring met Python, Javascript en Front-end design; 
 • Je ziet uitdagingen in het verder ontwikkelen van kennis, ervaring en andere programmeertalen;
 • Je bent in staat een vraagstuk te vertalen naar een oplossing voor de klant;
 • Je bent enthousiast over het Agile gedachtegoed, bent een echte teamplayer en werkt graag in een SCRUM team.

Zie jij het succesvol afronden van het werk mede als jouw verantwoordelijkheid en deel je graag je kennis en kunde met andere? Dan komen we graag met je in contact!

Wat bieden wij

 • ­ Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2756,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • ­ Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • ­ Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
 • ­ Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
 • ­ De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • ­ Een studiefaciliteitenregeling.
 • ­ Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • ­ Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • ­ Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

 

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Jeroen Rutten, Recruiter, via telefoonnummer: 06-52888332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Software Developer Python ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren