Software Developer .NET

Wil jij aan de slag in het kloppende hart van het dataknooppunt van Nederland? Ben jij de software developer die de oplossingen ontwikkelt om onze statistische gegevens beter voor te bereiden zodat ze automatisch beveiligd en gepubliceerd kunnen worden als open data? Het CBS zou één van de eerste statistische bureaus ter wereld zijn die dit realiseert. Ga jij met ons deze uitdaging aan?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op een vast dienstverband.
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2756,- en maximaal EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Waar kom je te werken

Je valt onder de afdeling BAS (BIT Applicatie Services) en wordt gedetacheerd bij de afdeling communicatie (CCN). Het is onze ambitie om te blijven doorgroeien in onze Agile en IT-vakmanschap en samenwerking. Met een mix van collega’s die variëren in kennis en competenties zijn we samen verantwoordelijk voor ons eigen rekencentrum, de maatwerk en externe software en het bijbehorende platform. Je werkt primair in onze vestiging in Den Haag.

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Jij zorgt in teamverband ervoor dat er een oplossing gerealiseerd wordt voor het gereed maken van datasets voor publicatie. Die oplossing zal bestaan uit een samenspel van externe en interne tools.
Via proofs of concept met deze tools kom je tot een prototype, waarmee besloten kan worden welke oplossingen er via welke architectuur en welke aanpak gerealiseerd gaan worden. Je bent handig in het opzetten van deze proofs of concept, en het uitwerken naar de definitieve oplossing, en die te programmeren.

Als software developer bestaat je werk uit:

 • Je ontwikkelt, beheert en test geautomatiseerd onze maatwerk software al dan niet in combinatie met open source of ingekochte oplossingen;
 • Je bepaalt mede de (nieuwe) functionaliteiten van nieuwe en bestaande applicaties;
 • Je adviseert bij de prioriteitstelling van onze backlog en geeft daarbij aan hoeveel tijd bepaalde wijzigingen gaan duren;
 • Je bent sparringpartner naar de business en bent in staat om met de juiste vragen toegevoegde waarde te leveren om tot een nog beter product te komen;
 • Je hebt affiniteit met automatisch testen om dit te introduceren in het team en naar een volgende fase te brengen.

Daarnaast:

 • Ben je in staat om snel voor jou (on)bekende tools te doorgronden en in te schatten hoe ze uit te proberen zijn;
 • Ben je in staat om deze tools snelwerkend te krijgen in een testomgeving;
 • Lukt het je om deze tools gecombineerd met elkaar te laten praten. Kennis van API’s, webinterfaces en daarmee samenhangende technieken is hiervoor nodig.

Na het voorwerk in de eerste helft van 2021, gaat het team rond de zomer van 2021 de oplossing realiseren. Als nodig wordt het team in de loop van 2021 uitgebreid.
In deze rol komen expertises samen als ontwikkelen en experimenteren.

Wie zoeken wij

We zoeken een verbindend, sociaal en leergierig persoon; iemand die zin heeft in teamwerk en een actieve rol wil spelen in teamontwikkeling.

Als software developer beschik je over:

 • Een afgeronde hbo opleiding (bij voorkeur ICT); 
 • Minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring als software ontwikkelaar in de Microsoft stack (C#, ASP.NET MVC, SQL Server), en met het ontwikkelen en gebruiken van webinterfaces, Javascript of Typescript, HTML, CSS, en API’s;
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het maken van prototypes waarin tools gecombineerd worden;
 • Je bent bereid om nieuwe technieken en programmeertalen je snel eigen te maken.

Als persoon ben je:

 • Initiatiefrijk, leergierig en positief kritisch; 
 • In staat om zelf taken op te pakken en hulp te vragen; 
 • Een teamspeler; je ziet het succesvol afronden van het werk mede als jouw verantwoordelijkheid; 
 • Je bent enthousiast over het Agile gedachtegoed en werkt graag in een SCRUM team. 

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2756,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten

Neem contact op met Jeroen Rutten, Corporate Recruiter IT, via telefoonnummer: 06 – 528 88 332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Software Developer .NET ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren