Software Developer (nieuwe maatwerkapplicaties)

Draag jij als software developer onderzoek en innovatie een warm hart toe? Ben jij in staat de softwareapplicaties van de toekomst te ontwikkelen?
Ben jij de teamspeler die gedreven op zoek gaat naar de ontwikkelingen van morgen? Dan zijn we op zoek naar jou!

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO, WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2756,- en maximaal EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

Je komt te werken bij de divisie Economie, Bedrijven en Nationale rekeningen (EBN). Je werkt bij mensen die cijfers en informatie leveren  voor belangrijke macro-economische thema’s zoals economische groei, inflatie en overheidstekort. Deze CBS statistieken staan in grote belangstelling bij onder meer de Europese Commissie, de ministeries en nationale-  en internationale media.

Je gaat aan de slag bij een bestaand Agile team dat  een deel van het applicatielandschap onder zijn hoede heeft en samenwerkt met statistici en ontwikkelaars aan vernieuwende  maatwerksoftwareapplicaties voor statistici. 
Voor de herinrichting van de processen van onze statistieken zijn en worden PoC’s uitgevoerd. De resultaten worden vervolgens geïmplementeerd bij bestaande processen in verschillende agile teams. Hierover is ook nauw contact met het vernieuwingstraject EBN 2.x.  

Wat ga je doen

Als Software developer houd je van diversiteit en afwisseling in je werk. Je bent actief betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe statistische processen, je denkt mee bij architectuurkeuzes om tot een goede oplossing te komen. Dit doe je in teamverband (agile team) waarbij je kennis opdoet en deelt.

Je werk bestaat uit :

 • Het ontwerpen, bouwen, testen en onderhouden van maatwerk automatiseringssystemen. 
 • Je vertaalt klantwensen en ideeën van (eind) gebruikers in een software ontwerp en uiteindelijke bruikbare applicatie waarmee zij op hun beurt hun werk goed kunnen doen. Je kijkt hierbij naar de mogelijkheden voor hergebruik van software bij meerdere statistische processen en je helpt de eindgebruiker de oplossingen optimaal te benutten.
 • Ontwikkelen en meedenken over de IT faciliteiten die onze Data Scientists en statistici ter beschikking zouden moeten staan om hun werk nog professioneler te kunnen doen. Denk hierbij aan de toepassing van Cloud Foundry of de ontwikkelingen die er mogelijk zijn voor wat betreft Data Visualisatie.
 • Breed inzetten van je professionele kennis en ervaring en overbrengen aan collega’s binnen het CBS.
 

Wie zoeken wij

 • Je beschikt over HBO/WO werk- en denkniveau (voorkeur voor een afgeronde opleiding richting ICT) en bent in staat om snel te doorgronden wat een gebruiker van een systeem echt wil en nodig heeft;
 • Je hebt minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring als software developer, voorkeur in programmeertalen Python & R binnen een data gedreven omgeving;
 • Ervaring met C#, .Net(Core) GIT, TFS, SQL Server, Angular en Datapreparatie zijn een pré;
 • Je bent in staat kennis en ervaring in mogelijk ontbrekende programmeertalen en andere technieken je snel eigen te maken;
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met geautomatiseerd testen; 
 • Je bent enthousiast over het Agile gedachtegoed en werkt graag in een Scrum team om toegevoegde waarde te leveren.

Ga jij met ons de uitdaging van vandaag en morgen aan? We komen graag met je in contact!

 

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2756,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Voor informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Pim van Lier, Corporate Recruiter IT via telefoonnummer: 06-31666013 of e-mail: pwma.vanlier@cbs.nl.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Software Developer (nieuwe maatwerkapplicaties) ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren