Software developer (C#, .NET en Angular)

Zie jij een uitdaging in het (door)ontwikkelen en beheren van complexe maatwerk software applicaties welke dagelijks gebruikt worden om statistieken te maken over het bedrijfsleven in Nederland?
Werk je daarbij graag samen in een Agile team waarbij je in een ongekend groot applicatielandschap je toegevoegde waarde kunt leveren?
Dan zien we je graag als nieuwe collega!

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.
Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO, WO
Categorie:
ICT
Dienstverband:
Tijdelijk met uitzicht op Vast
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal €2737 en maximaal €4400 bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.

Waar kom je te werken

Je komt bij ons Agile team Bedrijfsleven te werken binnen het CBS. Op dit moment bestaat het team uit 8 ontwikkelaars, een productowner en een scrummaster. Ons team is verantwoordelijk voor het onderhoud en de doorontwikkeling van maatwerkapplicaties die gebruikt worden binnen de Bedrijfsstatistieken. Op dit moment hebben wij ongeveer 8 verschillende applicaties in beheer, een echte uitdaging dus!
De multidisciplinaire Agile teams zijn goed voor ongeveer de helft van de in totaal 130 mensen, die bij onze IT afdeling werken.

Wat ga je doen

We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van verschillende maatwerk applicaties die gebruikt worden om de Bedrijfsstatistieken te maken die hierdoor wereldwijd gebruikt kunnen worden. 

Als software developer is dit je toegevoegde waarde:

 • Het ontwikkelen, beheren en automatisch testen van onze maatwerk software;
 • Je haalt requirements op van (eind)gebruikers en adviseert, implementeert en bepaalt mede de (nieuwe) functionaliteiten van nieuwe en bestaande applicaties;
 • Je adviseert bij de prioriteitstelling van onze backlog en geeft daarbij aan hoeveel tijd bepaalde wijzigingen gaan duren;
 • Je bent sparringpartner naar de business en bent in staat om met de juiste vragen toegevoegde waarde te leveren om tot een nog beter product te komen; 
 • Je vertaalt klantwensen van (eind) gebruikers in een software ontwerp waarmee zij op hun beurt hun werk goed kunnen doen;
 • Je onderhoudt en verbetert, samen met het team, de diverse maatwerkapplicaties en ontwikkelstraten;
 • Door je pro-actieve en creatieve houding ben je voortdurend op zoek naar verbetering van jezelf maar ook je team.  
  Je werkt op dagelijkse basis aan systemen die gebruikt worden voor het samenstellen van verschillende statistieken over bedrijfseconomische gegevens (denk aan omzetcijfers, personeel, productiegegevens ed.). Het werk is dus erg gevarieerd, geen dag of sprint is hetzelfde.
 

Wie zoeken wij

We zoeken een verbindend, sociaal en leergierig persoon; iemand die zin heeft in teamwerk en een actieve rol wil spelen in teamontwikkeling.

Als Software developer beschik je over :

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding bij voorkeur richting IT;
 • Minimaal 3 jaar werkervaring als software developer;
 • Ruime ervaring met softwareontwikkeling in de Microsoft stack (C#, ASP.NET, SQL Server);
 • Heb je eventueel kennis van Angular, .Net core, VB6, Python, Typescript, Javascript  en/of Cloud Foundry dan is dit een pré of bereidt je hierin verder te ontwikkelen.

  Verder ben je bekend met het Agile gedachtengoed (zoals TDD, BDD, Pair Programming, Clean code, Clean architecture) en ga samen met het team werken aan, of volgens, deze principes. 
  Je bent in staat snel te kunnen schakelen en vindt het een uitdaging om te werken aan verschillende, zeer uiteenlopende, systemen.

Wat bieden wij

 • Een salaris van minimaal €2737 en maximaal €4400 bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld uitkering van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Meer weten

Neem dan contact op met Jeroen Rutten via telefoonnummer: 06-52888332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Software developer (C#, .NET en Angular) ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren