Software Developer

8-11-2019 00:00
Spreken moderne IT-thema's zoals Domain Driven Architectuur, Test Driven Development, Continuous delivery, microservices en Cloud Foundry jou aan?
Zie jij een uitdaging in complexe IT-projecten en werk je daarbij graag samen in een Agile team waarbij je in een ongekend groot applicatielandschap je toegevoegde waarde kunt brengen ?

Het is daarbij minder belangrijk wat je vandaag kan, het is belangrijker dat je wilt leren om morgen weer iets nieuws te kunnen en je vakmanschap verder ontwikkelt
Dit doe je binnen een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.
Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
ICT
Dienstverband:
Tijdelijk met uitzicht op Vast
Uur per week:
36
Salaris:
Minimum € 2738,- en maximum € 5004 bruto per maand

Waar kom je te werken?

Het team
Je komt te werken in één van onze Agile IT ontwikkelteams bestaande uit developers, product owners, business analisten en scrummasters. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor het dagelijkse gebruik van applicaties en tools die gebruikt worden door zowel het CBS maar ook onderwijsinstellingen, overheden, onderzoekinstituten, nieuwsorganisaties en particulieren.
De multidisciplinaire Agile teams zijn goed voor ongeveer de helft van de in totaal 170 mensen, die bij onze IT afdeling werken. Met een mix van jonge en oude collega’s werken we aan een wereldwijd unieke en state-of-the-art big-data-infrastructuur. Van het verzamelen van gegevens tot de verwerking ervan, van automatisering tot onze nieuwsredactie: op elk niveau staan ambitieuze IT-projecten op stapel.

Het werk

We zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van verschillende applicaties die zorgen dat onze cijfers wereldwijd gebruikt kunnen worden.
Jouw toegevoegde waarde als Software Developer binnen het CBS is :

• Jij bent dé specialist en bedenkt, adviseert, implementeert en bepaalt mede de (nieuwe) functionaliteiten van nieuwe en bestaande applicaties;
• Je bent sparringpartner naar de business en bent in staat om met de juiste vragen toegevoegde waarde te leveren om tot een nog beter product te komen;
• Je werkt aan complexe projecten, zowel op het gebied van de software als de statistische methodes, in een Microsoft omgeving met veel verschillende programmeertalen, waarbij de nadruk ligt op C#, SQL, Windows Forms en Python;
• Je vertaalt klantwensen van (eind) gebruikers in een software ontwerp waarmee zij op hun beurt hun werk goed kunnen doen;
• Je onderhoudt en verbeterd de diverse maatwerkapplicaties en ontwikkelstraten;
• Door je pro-actieve en creatieve houding ben je voortdurend op zoek naar verbetering van jezelf maar ook je team. 

Komende jaren krijgen we de beschikking over het cloudplatform Pivotal Cloud Foundry, wat een uitstekende basis is voor container gebaseerde microservice applicaties. Daarvoor zullen we ook onze applicaties gaan vernieuwen, om optimaal te profiteren van de voordelen.
Wil jij met ons samen deze uitdagingen aan gaan?

Jouw profiel

We zoeken mensen die een sterke drive hebben om toegevoegde waarde te leveren; en daarbij voortdurend willen groeien in hun vakmanschap. Expertise op bepaalde vlakken is altijd nodig, tegelijkertijd verwachten we dat je in staat bent om alle aspecten van development op te pakken indien nodig. Hierbij leren we met elkaar, zowel vakinhoudelijk, als in de samenwerking. Want het werk doen we niet alleen; je bent altijd samen met je team verantwoordelijk voor het werk. Je staat voor kwaliteit in wat je oplevert, tegelijkertijd ben je in staat om zaken eenvoudig te houden. Je hebt focus op het snel opleveren van zaken die je met de gebruiker kunt toetsen.  

Je hebt een afgeronde HBO of WO opleiding (bij voorkeur informatica of aanverwant).
Je hebt een aantal jaren werkervaring als .NET Ontwikkelaar met C#, SQL.
Enige kennis van testtechnieken, testautomatisering, test driven development.

Als persoon ben je pragmatisch, leergierig, initiatiefrijk, secuur, positief kritisch.
In staat om zelf taken op te pakken en hulp te vragen.
Een teamspeler; je ziet het succesvol afronden van het werk mede als jouw verantwoordelijkheid.
Een coach; je bent bereid om kennis te delen en anderen te helpen.
Analytisch; je bent in staat om te doorgronden wat een gebruiker van een systeem echt wilt.
Je bent enthousiast over het Agile gedachtegoed en werkt graag in een SCRUM team.

Ons aanbod

Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar samenwerking, vakmanschap en verantwoordelijkheid nemen voorop staat. Door de variatie in technieken is geen dag hetzelfde.
Veel knappe koppen waar je wat van of aan kan leren.
Een uitstekende werk-privé balans.

Daarbij hoort natuurlijk een goed arbeidsvoorwaarden pakket bij waaronder :
• Een salaris volgens de CAO Rijk minimaal € 2738,- en maximum € 5004 op basis van 36 uur.  De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
• Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
• Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
• Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
• De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
• Een studiefaciliteitenregeling.
• Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
• Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
• Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Een uitdagende functie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Meer weten?

Voor inhoudelijk informatie of vragen over de procedure kun je contact opnemen met Jeroen Rutten, Recruiter via telefoonnummer: 06-52888332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl

N.B.:
- Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
- Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen

Reacties

Je reactie op de vacature Software Developer ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren