Software developer

Wil jij aan de basis staan van het verzamelen van de CBS data? Ben jij die creatieve developer die onze vragenlijsten kan programmeren en testen? Lees dan snel verder en neem contact met ons op!

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Tijdelijk dienstverband.
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2756,- en maximaal EUR 4430,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Waar kom je te werken

Binnen de directie ‘Dataservices, Research en Innovatie (DRI) verzorgt de sector ‘Ontwerp’ kwalitatief hoogwaardige vragenlijsten, steekproeven en wegingen voor de waarneming en verwerking van data. 
Binnen de sector Data Verzameling (DVZ) werkt een diversiteit aan professionals zoals vragenlijstontwerpers en -bouwers, steekproefmethodologen, projectleiders, interviewers en IT-ers. Wij verzamelen kwalitatief hoogwaardige gegevens ten behoeve van statistiekproductie, zowel over bedrijven en instellingen als over personen en huishoudens. 

Dit betreft het verkrijgen en verwerken van registerbestanden van andere (overheids)instellingen, maar ook het ontwerpen, voorbereiden en uitvoeren van directe waarneming via internet, telefoon, “face to face” en papier. 

Vanwege ‘Corona’ werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Als software developer bouw je diverse vragenlijsten op basis van het ontwerp. Deze vragenlijsten zijn bestemd voor onderzoek bij bedrijven, personen en huishoudens. 

Als software developer ben je verantwoordelijk voor:

 • Het technisch bouwen, programmeren van vragenlijsten;
 • Het testen van eigen werk vóór overdracht naar vragenlijstontwikkelaar;
 • Het ondersteunen van vragenlijstontwikkelaars bij testen van vragenlijsten;
 • Het adviseren van vragenlijstontwikkelaars, onder andere over gebruik van variabelen;
 • Het leveren van een bijdrage bij andere IT-testwerkzaamheden.

We zijn bezig met een transitie naar een vernieuwd applicatielandschap en hierbij verwachten we een bijdrage van jou als vragenlijstbouwer. Dit bestaat uit het opnieuw programmeren of aanpassen van de bestaande en/of nieuwe vragenlijsten in onze programmeer-omgeving (Blaise 5) en het meedenken bij het realiseren van (nieuwe) vragenlijstfunctionaliteiten in deze nieuwe omgeving.
Tevens bieden we je de mogelijkheid mee te denken bij de verder ontwikkelingen van onze nieuwe standaarden.

Wie zoeken wij

 • Je bezit hbo werk- en denkniveau (sterke voorkeur voor een afgeronde ICT opleiding);
 • Je hebt enkele jaren aantoonbare ervaring met verschillende programmeertalen zoals C#, Python, Blaise(Pascal)/Manipula enz.
 • Je hebt kennis van databases, Web, HTML en XML;
 • Je bent in staat om complexe vraagstukken tot logische onderdelen uit elkaar te laten vallen, die vervolgens uitvoerbaar zijn met behulp van de beschikbare tooling;

  Als persoon:
 • Bezit je goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden; 
 • Ben je initiatiefrijk, communicatief en gericht op samenwerking waarbij flexibiliteit in evenwicht is met resultaatgerichtheid en nauwkeurigheid;
 • Kun je goed functioneren in een dynamische omgeving waarbij tijdsdruk aanwezig is.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2756,- en max EUR 4430,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Jack Mommers, via telefoonnummer: 06-29024204 of e-mail: jjm.mommers@cbs.nl.
Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Jeroen Rutten, Recruiter, via telefoonnummer: 06-52888332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl.
Een technische test kan onderdeel uitmaken van de selectie procedure.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in. 
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Software developer ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren