© Sjoerd van der Hucht Fotografie

Senior Workplace Specialist (VMware, Citrix)

3-3-2020 00:00
Kun jij vanuit jouw visie, kennis en ervaring een volledig nieuwe Virtual Desktop Infrastructuur (VDI) omgeving opzetten. Vind je het leuk om zowel te denken als te doen ?
Dan komen we graag verder met je in contact.

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.
Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
ICT
Dienstverband:
Tijdelijk met uitzicht op Vast
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal €3256 en maximaal €5004 bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.

Waar kom je te werken?

De afdeling Technical Services is onderverdeeld in vier nieuwe Agile productteams: IaaS & Monitoring, Werkplek-diensten, Data & Web-diensten en Cloud Foundry. Je komt te werken in het team werkplek-diensten met experts die voornamelijk werkzaam zijn in Heerlen.

Het team houdt zich buiten het beheer van de virtuele werkomgeving, applicatie ontsluiting en remote access, ook bezig met werkplek beveiliging, management van mobiele en vaste werkplekken en aanbod van werkplek diensten zoals mail, chat, video en telefonie.

Het werk

We zitten midden in een transitieperiode om aan de steeds toenemende behoefte aan hoogwaardige IT-dienstverlening te kunnen blijven voldoen en toonaangevende resultaten neer te zetten. In deze rol ga je voor een van onze samenwerkingsverbanden met aangesloten gemeentes een nieuwe Virtuele Desktop Infrastructure (VDI) binnen het VM-ware domein opzetten.

De complexiteit van deze rol zit hem in het feit dat je met meerdere organisaties, die uiteenlopende wensen v.w.b. databronnen hebben, schakelt en moet komen tot een gedegen architectuur voor wat betreft de nieuwe VDI omgeving. 
Na het bepalen van de architectuur zorg je voor de verdere ontwikkeling, implementatie en beheer.
Als Senior Workplace Specialist is dit je toegevoegde waarde :
• Je bent adviseur en in staat om requirements op te halen en ze vervolgens te ontwikkelen van de virtuele werkplek omgevingen en applicatie ontsluiting.
• Daarnaast geef je vanuit de 2e-lijn ondersteuning bij verstoringen en initieer en begeleid je wijzigingen. In het verlengende hiervan ontwikkel je structurele oplossingen.
• Verantwoordelijk voor het opstellen, onderhouden en naleven van werkinstructies.
• Je neemt deel aan interne en externe overleggen waarbij je vanuit jouw technisch expertise adviseert en bijdraagt aan de doorontwikkeling van de virtuele werkplek omgevingen.
• Je bent productverantwoordelijke voor de virtuele werkplek, applicatie ontsluitingen en remote access. Je neemt initiatief om de technische componenten up-to-date te houden en door te ontwikkelen.

Jouw profiel

Je bent gericht op het continu verbeteren: je signaleert, adviseert, voert uit, reflecteert en pakt de regie en verantwoordelijkheid, zo zien we je graag.

Daarnaast verwachten wij dat je :
• Een senior bent binnen het domein van virtuele werkplek omgevingen,
• Ruime ervaring hebt met het ontsluiten van applicaties in virtuele werkplekomgevingen,
• Kennis en ervaring hebt met VMware en Citrix,
• Ruime ervaring hebt met het beheer van gebruikers authenticatie oplossingen zoals RSA,
• Bedreven bent met het werken op een iteratieve wijze, waarbij producten worden afgestemd op de klantvraag.

Ons aanbod

Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar samenwerking, vakmanschap en verantwoordelijkheid nemen voorop staat. Door de variatie in technieken is geen dag hetzelfde.
Veel knappe koppen waar je wat van of aan kan leren.
Een uitstekende werk-privé balans.

Daarbij hoort natuurlijk een goed arbeidsvoorwaardenpakket bij waaronder :
• Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal €3256 en maximaal €5004 bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
• Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
• Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
• Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
• Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
• De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
• Een studiefaciliteitenregeling.
• Een uitdagende functie voor de duur van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.

Til jij de CBS IT-dienstverlening voorzieningen naar het volgende level?
Dan horen we graag van je!

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Jeroen Rutten Corporate Recruiter, op telefoonnummer: 06-52888332 of via email: j.rutten@cbs.nl

N.B.:
• Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
• Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen
.

Reacties

Je reactie op de vacature Senior Workplace Specialist (VMware, Citrix) ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren