Senior medewerker digitaal archief

Wil jij de archiefcoach zijn bij het verder bouwen aan een professionele informatiehuishouding binnen het CBS, je kwaliteiten inzetten om medewerkers bewust te maken en mee te nemen in de uitdagende wereld van de huidige informatievoorziening? Lees dan verder en solliciteer.
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen of Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2675,- en maximaal EUR 4070,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

Je komt te werken binnen de Uitvoeringsorganisatie, team Archief van het facilitair bedrijf van het CBS.
Het team Archief is verdeeld over twee vestigingen onder leiding van een coördinator. Je standplaats is Den Haag of Heerlen. Met enige regelmaat is aanwezigheid in de andere vestiging gewenst.

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen. 
 

Wat ga je doen

Jij bent onze ambassadeur als het gaat om informatievoorziening en zaakgericht werken. Je staat midden in de organisatie en bent de vraagbaak voor alles omtrent informatiebeheer. Voor de implementatie van zaakgericht werken heb je een trekkersrol. Je gaat dan ook actief de organisatie in en zoekt daarin de samenwerking.

Je gaat aan de slag met de complexe documentstromen, de beschikbaarstelling ervan en het ondersteunen van medewerkers met betrekking tot informatiebeheer en informatiegebruik. Er zijn complexe informatiestromen die jij verder ontwikkelt en waarvoor je verbetervoorstellen doet, zowel operationeel als beleidsmatig. Je geeft hierover adviezen aan de coördinator met wie je veel schakelt en houdt hierover contact met je teamleden. Je inventariseert en verwerkt verschillende nog gebruikte analoge archieven.

Ook verricht je reguliere archiveringswerkzaamheden waaronder digitale dossiervorming, informatieverstrekking en vernietiging in het DMS.
Je levert een belangrijke bijdrage aan de doorontwikkeling van de toekomstige informatievoorziening. Je denkt (pro)actief mee over vakinhoudelijke ontwikkelingen en ontwikkelingen binnen de organisatie. Je vertaalt dit door naar wat dit betekent voor het team en de werkzaamheden binnen het team. Daarnaast volg je ook alle vakinhoudelijke ontwikkelingen van DIV.

Wie zoeken wij

 • Je hebt een hbo werk- en denkniveau bij voorkeur aangevuld met HMDI of een vergelijkbare opleiding. 
 • Je hebt relevante werkervaring binnen DIV en hebt ervaring met digitale documentstromen bij voorkeur binnen de overheid. Je weet dan ook alles van het archiveren van digitale documenten.
 • Je kent de regelgeving op je duimpje. Dat je nauwkeurig en gedisciplineerd bent is voor jou vanzelfsprekend. 
 • Onze DIV ambassadeur is een echte teamspeler, communicatief en verbindend. Je bent dienstverlenend en analytisch, durft initiatief te nemen en kwaliteit staat hoog in het vaandel.
 • Je bent snel bekend met de organisatiestructuur en bedrijfsprocessen en weet de positie van DIV daarin goed in kaart te brengen.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2675,- en max EUR 4070,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met P. Berrevoets, Recruiter, via telefoonnummer: 06 21674496 of e-mail: p.berrevoets@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

We voeren de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom. Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

 

Reacties

Je reactie op de vacature Senior medewerker digitaal archief ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren