Senior HR adviseur/projectleider

Heb jij ervaring met organisatieverandering en het vernieuwen van HR processen? Ben jij daarnaast sterk in het leiden van HR projecten? Binnen de sector Personeel en Organisatie zijn wij op zoek naar een collega met de ‘Getting things done’ mentaliteit, die kan bijdragen aan het beter functioneren van medewerkers en de organisatie. Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.

De HR-strategie van het CBS is er op gericht om de organisatie en alle medewerkers te faciliteren in het realiseren van deze doelstelling.
Locatie:
Den Haag of Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 3842,- en maximaal EUR 5710,- bruto per maand op basis van 36 uur
Deadline:
05 Mar 2021

Waar kom je te werken

Je werkt samen met 40 collega’s bij de sector Personeel en Organisatie (BPO), onderdeel van de hoofddirectie Bedrijfsvoering, Informatietechnologie en Methodologie (BIM). De sector is verdeeld in 3 pijlers: Den Haag, Heerlen en de CBS Academy. Het team kenmerkt zich door een informele, sociale en gedreven sfeer. 

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.
 

Wat ga je doen

Als senior HR adviseur/projectleider bestaan je verantwoordelijkheden uit:

 • Adviseren van het lijnmanagement bij personeels- en organisatievraagstukken 
 • Bekleden van een voortrekkersrol: samen met je collega’s zorgen dat het HR team kwalitatief steeds beter adviseert én dat deze adviezen beter aansluiten op de behoeften van de klanten 
 • Initiëren en begeleiden van een meer datagedreven HR beleid 
 • Samen met je collega’s instrumenten ontwikkelen in lijn met de HR strategie en begeleiden van de implementatie hiervan

Enkele actuele thema’s in de HR strategie zijn: continu leren (growth mindset), bevorderen van mobiliteit en het toepassen van principes van agile en lean management.

Wie zoeken wij

We zoeken een collega met overtuigingskracht en mensgerichtheid. Verder beschikt onze nieuwe collega over de volgende kwaliteiten:

 • Academisch opleidingsniveau
 • Meerdere jaren werkervaring binnen het HR vak
 • Ervaring met organisatieverandering en het vervullen van een voortrekkersrol bij het vernieuwen van HR-processen
 • Ervaring met HR Analytics en Agile werken is een pre 
 • In staat zijn om de samenwerking tussen HR en de business te bevorderen door concrete problemen aan te pakken en samen tot werkbare oplossingen te komen
 • Complexe dingen simpel kunnen maken: je denkt groot maar je werkt klein

Deze functie kan zowel bekleed worden op ons kantoor in Den Haag als in Heerlen. 

 

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 3842,- en maximaal EUR 5710,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Wouter Jan van Muiswinkel, Manager P&O Den Haag, via telefoonnummer: 06-52487917 of e-mail: wj.vanmuiswinkel@cbs.nl
Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Iris Konijnendijk, Recruiter, via telefoonnummer: 06-11227378 of e-mail: i.konijnendijk@cbs.nl

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.
Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Senior HR adviseur/projectleider ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren