Senior HR adviseur

24-5-2019 00:00
Ben jij de P&O professional die bijdraagt aan de ontwikkeling en uitvoering van P&O beleid? Solliciteer dan nu!

Over het CBS
In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Overig
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal €3740 en maximaal €5559 bruto per maand (schaal 12) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
14 Jun 2019

Waar kom je te werken?

Je werkt bij de sector Personeel en Organisatie van de Hoofddirectie BIM (Bedrijfsvoering, IT en Methodologie) in Heerlen. De werkzaamheden vergen dat je de bereidheid hebt minimaal 1 dag per week in Den Haag  te werken.  Als senior HR adviseur ben je samen met personeelsconsulenten de 1e lijns-adviseur van P&O naar de (interne)klant. Je werkt hierbij samen met HR Services en (beleids-) experts op het gebied van o.a. Arbeidsrechtelijke zaken, Recruitment, Leren en Ontwikkelen, Arbo en Mobiliteit.

Het werk

als senior HR adviseur:

 •  adviseer je het lijnmanagement bij personeels- en organisatievraagstukken;
 •  draag je bij aan beleidsontwikkeling en begeleid je de implementatie van nieuw personeelsbeleid binnen jouw domein;
 •  monitor je HRM-processen en begeleid je veranderingen en verbeteringen in deze processen

Jouw profiel

Het CBS richt zich op het aantrekken en behouden van gemotiveerde en gekwalificeerde medewerkers. Wij zoeken een stevige senior HR adviseur met de nodige kennis en ervaring op  het gebied van organisatieontwikkeling en HR-advieswerkzaamheden. In deze functie  adviseer je samen met een team van HR-consulenten het management van een aantal organisatieonderdelen van het CBS.

 •  je bent een enthousiaste, initiatiefrijke en proactieve senior adviseur;
 •  je beschikt over academisch werk- en denkniveau en je hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen het vakgebied.
 •  je straalt senioriteit uit en hebt overwicht;
 •  je beschikt over aantoonbare kennis en ervaring met vraagstukken aangaande organisatieontwikkeling en -inrichting, de toepassing van formatieve en functiekundige kaders  en  HRM-instrumenten gericht op in-, door- en uitstroom. Je hebt bij voorkeur ervaring met agile werken.
 •  je bent vanuit je praktijkervaring goed in staat proactief en zelfstandig het management en hun teams deskundig te adviseren en ondersteunen.
 •  je bent stressbestendig, een teamplayer en flexibel in de toepassing van communicatie- en beïnvloedingsstijlen. 

 

Ons aanbod

 • Een salaris van minimaal €3740 en maximaal €5559 bruto per maand (schaal 12) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Vakantiegeld uitkering van 8%.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Guido Dautzenberg Manager P&O Heerlen telefoonnummer: 06-55848144 of e-mail: gpmj.dautzenberg@cbs.nl.
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Jaap Eilers via telefoonnummer: 0631772720 of e-mail: j.eilers@cbs.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Senior HR adviseur ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren