Senior communicatieadviseur

Krijg je energie van werken aan verschillende projecten tegelijk? Hou je van afwisseling? Wil je graag werken bij een innvoatieve organisatie die staat voor wat er feitelijk gebeurt? Dan…. Ben jij er klaar voor!Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO, WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36

Waar kom je te werken

Je wordt onderdeel van CBS Communicatie en Nieuws, in het team Corporate Communicatie. Dit team houdt zich niet bezig met de dagelijkse stroom nieuwsberichten over wat er in Nederland gebeurt. Corporate Communicatie adviseert, ondersteunt en faciliteert alle overige communicatie van, over en binnen het CBS. Denk daarbij aan positionering van de organisatie, arbeidsmarktcommunicatie, communicatie naar respondenten, interne communicatie, projectcommunicatie en evenementen.  

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Je bent senior communicatieadviseur binnen CBS Communicatie en Nieuws en in het bijzonder bij het team Corporate Communicatie. Je houdt je, met de 2 andere senioren, bezig met communicatiestrategie en –advies, waarbij jouw portefeuille zich vooral richt op de interne communicatie.  Je bent hiervoor het eerste aanspreekpunt in de organisatie en coördineert het werk hiervoor en stelt het jaarplan interne communicatie op waarin je focus en vernieuwing verwerkt. Je werkt  nauw samen met je collega’s van Corporate communicatie en van de andere teams binnen CCN, maar zeker ook met collega’s, programmamanagers en projectteams uit de lijnorganisatie.
 

Wie zoeken wij

 • Je hebt een opleiding op hbo of wo-niveau en bent ervaren in het communicatievak, waar je al minimaal 5 jaar als senior communicatie adviseur werkt. 
 • Je bent een strategische denker en resultaatgericht, je stelt concrete doelen, prioriteiten en borgt de juiste en tijdige uitvoering van communicatie-acties. 
 • Je bent creatief en neemt initiatief: nieuwe trends en ontwikkelingen in het vak pas je meteen toe, je komt actief met verbetervoorstellen, met oplossingen voor vraagstukken of knelpunten. 
 • Je maakt je daarbij los uit bestaande denkkaders waardoor nieuwe wegen zichtbaar worden en nieuwe oplossingsrichtingen ontstaan. 
 • Je bent ervaren als adviseur, houdt voeling met opdrachtgever, herkent gevoeligheden en gedragscodes, en bent ervaren en volwaardig gesprekspartner op directieniveau. 
 • Je weet binnen en buiten de organisatie snel verbindingen te leggen en te schakelen, je organiseert betrokkenheid. Door in goede verbinding te staan en prettig samen te werken met je collega’s borg je voortgang en realisatie van de communicatieprogramma’s in de praktijk. Je bereikt resultaten door samenwerking.
 

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 3842,- en max EUR 5710,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

 

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Peter Berrevoets, Recruiter, via telefoonnummer: 0621674496 of e-mail: p.berrevoets@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

 

Reacties

Je reactie op de vacature Senior communicatieadviseur ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren