Senior adviseur HR en Arbo

13-3-2019 16:17
CBS is uitgegroeid tot een innovatieve organisatie, die actief inspeelt op behoeften van de samenleving. Het deelt zijn rijkdom aan informatie met andere overheden, politiek, wetenschap, media en het bedrijfsleven. CBS maakt het mogelijk dat maatschappelijke debatten en besluitvorming worden gebaseerd op betrouwbare statistische informatie. CBS biedt informatie die uitnodigt tot gebruik en zorgt ervoor dat de informatie toegevoegde waarde heeft voor de gebruikers. Niet alleen losse cijfers worden gepubliceerd, maar zoveel mogelijk worden economische en sociale fenomenen beschreven door cijfers in samenhang te presenteren. CBS sluit aan bij actuele gebeurtenissen met het uitbrengen van nieuwsberichten en tweets.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Overig, Management
Dienstverband:
Vast
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal €3667,- en maximaal €5450,- bruto per maand (schaal 12) op basis van 36 uur.
Deadline:
01 Apr 2019

Waar kom je te werken?

Je komt te werken bij de sector Personeel en Organisatie van de Hoofddirectie BIM (Bedrijfsvoering, IT en Methodologie) in Den Haag, die bestaat uit zo’n 20 personen.
We zijn verantwoordelijk voor het personeelsbeleid van CBS. De core business van P&O is professioneel HRM-advies. Vanuit de afdelingen in Heerlen en Den Haag geven we adviezen ten aanzien van werkgeverschap, organisatieontwikkeling en instroom, doorstroom, (duurzame) inzetbaarheid en uitstroom van medewerkers. Op deze manier zorgen we er in nauwe samenwerking met het management voor dat het CBS een aantrekkelijke werkgever is en blijft.
De werkzaamheden vergen dat je de bereidheid hebt minimaal 1 dag per week in Heerlen aanwezig te zijn.

Het werk

Als senior adviseur HR en Arbo:

 • adviseer je het lijnmanagement bij personeels-, Arbo, en organisatievraagstukken;
 • draag je bij aan beleidsontwikkeling en begeleid je de implementatie van nieuw personeelsbeleid binnen jouw domein;
 • monitor je HRM-processen en begeleid je veranderingen en verbeteringen in deze processen.

Beleidstaken richten zich op Arbo-coördinatie en daarnaast op overige CBS-brede HR-beleidsthema’s.


Jouw profiel

Wij zoeken een adviseur HR en Arbo met de nodige kennis en ervaring op beide terreinen. In deze coördinerende rol lever je een actieve adviserende en coördinerende bijdrage in het verder ontwikkelen en implementeren van CBS-brede HR-thema’s. Je doet dit samen met collega’s uit het HR team in Den Haag én Heerlen.

 • Je bent een enthousiaste, initiatiefrijke en proactieve adviseur, die out-of-the-box en in mogelijkheden en kansen denkt;
 • je beschikt over academisch werk- en denkniveau en hebt minimaal 5 jaar werkervaring binnen het HR vakgebied, bij voorkeur op het gebied van beleidsontwikkeling en beleidscoördinatie en je hebt actuele (wettelijke) kennis van Arbo (concreet Arbowet en het thema vitaliteit en gezondheid);
 • je straalt senioriteit uit en hebt overwicht;
 • je bent breed inzetbaar op overige P&O brede vraagstukken en projecten;
 • je adviseert proactief en onafhankelijk en kan op diverse niveaus acteren;
 • je hebt ervaring in samenwerking met de medezeggenschap;
 • stressbestendig, een teamplayer, flexibel in toepassing van communicatie- en beïnvloedingsstijlen.

Daarnaast beschik je over een goede dosis overtuigingskracht, weet je goed te verbinden met andere (P&O-) disciplines en ben je klantgericht.

Ons aanbod

 • Een salaris van minimaal €3667,- en maximaal €5450,- bruto per maand (schaal 12) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Vakantiegeld uitkering van 8%.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met van Wouter Jan van Muiswinkel, hoofd P&O Den Haag, via telefoonnummer: (070) 337 4022 of e-mail: wj.vanmuiswinkel@cbs.nl
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Hilda Folkerts, Corporate recruiter, via telefoonnummer: (070) 3375574 of e-mail: h.folkerts@cbs.nl.  

N.B.:

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Senior adviseur HR en Arbo ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren