Scrum Master

1-7-2019 00:00
Ben jij een ervaren Scrum Master die teams en de organisatie een stap verder kan brengen in Agile werken? Dan zijn we op zoek naar jou!


Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
ICT
Dienstverband:
Direct dienstverband bij CBS, op basis van Bezoldigingsbesluit Rijksambtenaren
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal € 3192,- en maximaal € 4905,- bruto per maand (schaal 11) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
31 Jul 2019

Waar kom je te werken?

Je wordt Scrum Master in één van de Agile teams van het CBS. Samen met het team ben je verantwoordelijk voor een aantal in-house ontwikkelde applicaties. Deze software is vaak redelijk complex, omdat we hier doorgaans met veel data werken.

Het CBS is bezig met een transitie naar Agile werken, wat stapsgewijs gebeurt. Deze stappen hebben tot doel dat de Agile manier van werken op een steeds betere en volwassenere manier in de organisatie tot stand komt. Tijdens de transitie kan de dynamiek in een Agile team beïnvloed worden, waarvoor je al je competenties als Scrum Master kunt inzetten.

Bij het CBS werkt ongeveer de helft van de 130 mensen van onze IT-afdeling in multidisciplinaire Agile teams. Met een mix van collega’s zijn we samen verantwoordelijk voor ons eigen rekencentrum, de maatwerk- en COTS software en het platform daarvoor.

Naast Agile teams wordt bij het CBS vakmanschap gedeeld in Gildes. Ook de Scrum Masters hebben zich in een Gilde verenigd met als doel van elkaar te leren en waar nodig elkaar te helpen.
 

Het werk

Als ‘dienend leider’ voor één en later twee startende Agile teams faciliteer je de teamvorming en het Agile werken. Je coacht de teams met als doel ze steeds meer zelf-organiserend te laten zijn en je leert ze kijken naar het creëren van waarde.

De twee teams werken elk in een ander waardedomein, waardoor je snel moet kunnen schakelen tussen de verschillende aandachtsgebieden van beide teams. Maar er zal ook veel overlap zijn tussen de teams, omdat ze beiden startend zijn en omdat de Agile transitie van het CBS de omgeving van beide teams in beweging houdt.

Je zorgt ervoor dat belemmeringen verdwijnen en leert het team dit zelf te doen. Je bent gericht op continu leren en verbeteren binnen het team, maar ook tussen teams en in interactie met stakeholders.
 

Jouw profiel

 • Met jouw kennis van verschillende Agile methodieken weet je hoe je teams kunt begeleiden in continu verbeteren, focussen op een optimale klantwaarde en transparant werken. Je creëert een veilige werkomgeving waarin binnen en tussen teams optimaal wordt samengewerkt en gepresteerd.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring als ScrumMaster in een Agile omgeving. Daardoor heb je aantoonbare kennis en ervaring in de Agile en/of DevOps en methodologie zoals Scrum & Kanban.
 • Je bent een gecertificeerd Scrum Master.
 • Je hebt talenten als geduld, objectiviteit, vertrouwen en respect, die je helpen om écht met mensen in gesprek te zijn en verbinding te leggen.
 • Je bent in staat om van een groep mensen een echt team te maken.
 • Je kan situationeel leiden. Je kent de volwassenheid van het team en op basis daarvan bepaal je welke interventies nodig zijn; altijd gericht op leren.
 • Je denkt in kansen en oplossingen.
 • Je schuwt niet om te experimenteren als de situatie daarom vraagt. Met als doel om “te proberen” en daarvan te leren.
 • Je hebt bij voorkeur een achtergrond in softwareontwikkeling als ontwikkelaar, analist of tester. Zodat je deze ervaring in je rol als Scrum Master kunt gebruiken om teams te behoeden voor traditionele valkuilen, omdat je snapt hoe Scrum werkt vanuit het perspectief van softwareontwikkeling.
   

Ons aanbod

 • Een salaris van minimaal € 3192,-  en maximaal € 4905,- bruto per maand (schaal 11) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%.
 • Vakantiegeld uitkering van 8%.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.
   
   

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Rik Hoefkens, tel: 070-337 5289.
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Niels Franzen, telefoon: 0610664044.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen
.

Reacties

Je reactie op de vacature Scrum Master ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren