Projectleider Statistiekproductie

Zoek je een veelomvattende functie waarin je te maken krijgt met alle aspecten van de Internationale Handel in Goederen? Leg je gemakkelijk contacten met collega’s en ben je in staat om samen met collega’s het maximale te realiseren? Krijg jij je collega’s goed mee en weet je van aanpakken? Dit is je kans!
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal €3279,- en maximaal €5039,- bruto (CAO Rijk) per maand op basis van 36 uur.

Waar kom je te werken

Deze functie is binnen het team Internationale Handel in Goederen. Werken bij Internationale Handel in Goederen is werken in een team dat enthousiast en betrokken is. Onze cijfers zijn van groot belang voor zowel bedrijfsleven als overheden in het binnen- en buitenland. Samen met je (ongeveer 35) collega’s ben je verantwoordelijk om de kwaliteit te leveren die onze klanten verwachten. 

De afdeling Internationale Handel maakt statistieken en levert informatie over de handel van Nederland met het buitenland: zowel binnen als buiten de EU. Onze economie drijft voor een groot deel op onze internationale handel dus onze cijfers zijn van groot belang om onze economie goed in kaart te brengen en daarmee beleidsmakers, politiek, wetenschap en onze samenleving van de juiste informatie te voorzien.
In 2022 wordt nieuwe Europese wetgeving voor deze statistieken van kracht waar wij als afdeling tijdig op moeten anticiperen. Onze ambitie daarbij is dat we met slimme methodologie efficiënter statistieken samenstellen en cijfers blijven leveren met de kwaliteit die men vanzelfsprekend van ons mag verwachten. 
Momenteel worden onze systemen vernieuwd om aan deze ambitie en verwachtingen te kunnen voldoen. We zijn bezig om onze processen en systemen te herzien. Doel hiervan is het krijgen van een hogere veranderkracht om zo de werkdruk in de organisatie te verlagen. 
Je komt in aanraking met alle aspecten die in het team spelen. Kortom, een veelomvattende functie waarin je te maken krijgt met alle aspecten van de Internationale Handel in Goederen.

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Als projectleider ga je samen met collega’s veranderingen vormgeven en daarnaast zorgdragen dat de lopende statistiekproductie van Internationale Handel in Goederen in stand blijft. We zoeken in deze functie iemand die gewend is om met teams samen te werken en het maximale uit de samenwerking te halen. Verbeteren zit in je DNA en je weet de kansen dan ook prima te adresseren en te benutten en mensen hierbij te motiveren. Daarnaast voel je je uiteraard verantwoordelijk voor de kwaliteit van het werk en de dagelijkse voortgang van alle werkzaamheden. Deze bewaak je en je draagt pro-actief bij om te zorgen dat de planning gehaald wordt. Hierbij ondersteun je collega’s met raad en advies maar ook met simpele oplossingen. Bij productieverstoringen werk je samen met de functioneel beheerders en ondersteun je bij het oplossen van de problemen. SQL kennis en inzicht in processen en systemen is daarom net zo belangrijk in je rol als het omgaan met mensen. Kortom, jij zorgt ervoor dat onze statistiek productietargets behaald worden. Daarbij werk je projectmatig aan verbeteringen die bijdragen aan het resultaat. 

Uiteraard sta je hier niet alleen voor. Je bent onderdeel van het team en samen zoeken we naar oplossingen. 

Wie zoeken wij

 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Een relevante opleiding en ervaring is hierbij een pré. 
 • Je hebt een goed overzicht wat er speelt en bent uitstekend in staat op prioriteiten te sturen.
 • Je krijgt collega’s mee in jouw ideeën en bent in staat langdurige relaties op te bouwen en te onderhouden
 • Je beschikt over SQL kennis en vaardigheden om hiermee het werk net dat beetje interessanter en makkelijker te maken. Niet alleen voor jezelf maar voor het hele team.
 • Vaardigheden om grote hoeveelheden data te analyseren zijn een pré.
 • Je weet van aanpakken

Daarnaast ben je resultaatgericht, nauwkeurig, stressbestendig en kun je goed zelfstandig werken maar zeker ook in teamverband.

 

Wat bieden wij

 • Een salaris van minimaal €3279,- en maximaal €5039,- bruto (CAO Rijk) per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld uitkering van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

 

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Peter Berrevoets via telefoonnummer: 06 21674496 of e-mail: p.berrevoets@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Projectleider Statistiekproductie ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren