Projectleider ontwikkeling ruimtelijke statistieken en publicaties (GIS kennis)

Ben je thuis in GIS-technieken en visualisaties en zou je die breed willen inzetten voor publicaties over maatschappelijke verschijnselen? Wil jij je competenties inzetten om belangrijke ontwikkelprojecten inhoudelijk te trekken? Lees verder!

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Overig
Dienstverband:
Tijdelijk met uitzicht op vast
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal €3815 en maximaal €5671 bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring

Waar kom je te werken

Het team Regio en Ruimte bestaat uit 20 personen, waarvan meer dan de helft met GIS gerelateerd werk bezig is. De samenstelling van het team is divers op verschillende fronten. Binnen het CBS is dit team verantwoordelijk voor de coördinatie van het gebruik van regionale indelingen (zoals buurten, COROP gebieden, arbeidsmarktregio’s) en het berekenen en publiceren van ruimtelijke statistieken in Statline en diverse visualisaties (zoals op www.cbsinuwbuurt.nl en ArcGIS online). Op basis van onze gegevens worden regionale en geografische statistieken gepubliceerd. We publiceren regionale kerncijfers, wijk- en buurtcijfers en postcode- en vierkantenstatistieken over een veelheid aan onderwerpen.
De Nabijheidsstatistieken  http://www.cbsinuwbuurt.nl/#sub-gemeenten2016_gemiddelde_afstand_tot_restaurant
en het Bestand bodemgebruik http://www.cbsinuwbuurt.nl/#sub-bodemgebruik2012_hoofdgroep worden volledig binnen ons team gemaakt.

Wat ga je doen

1. Voortzetten en uitbouwen van de productie van onze reguliere Geo-informatie, samen met de collega projectleiders. Jouw primaire verantwoordelijkheid daarbinnen zijn publicaties, waaronder ook de cartografische. 
2. Werken aan vernieuwing, we noemen daarbij twee zaken expliciet:
a. Trekken van de inhoudelijke vernieuwing van de CBS statistiek over Bodemgebruik (meer GIS, minder luchtfotointerpretatie, actueler, frequenter, meer ruimte voor het bedienen van specifieke doelgroepen)
b. Naar een hoger plan brengen van de regionale en ruimtelijke publicaties (meer, gevarieerder, beter; veel ruimte voor eigen initiatief/ideeën), zowel binnen het eigen team als in samenwerking met andere teams. De vervanging van de applicatie CBS in uw Buurt is daarbij een belangrijk speerpunt voor de komende tijd.
3. Bevorderen van een optimale inzet van GIS-technieken bij uitbouw, vernieuwing en publicatie van statistieken op allerlei terreinen, maar ook bruggen slaan tussen datascience-analyses en GIS-analyses binnen het CBS.

Wie zoeken wij

We zoeken een enthousiaste professional, een teamspeler die door samenwerking en netwerken meer weet te bereiken dan we alleen zouden kunnen, die kwaliteit en reproduceerbaarheid hoog in het vaandel heeft staan en die graag nieuwe mogelijkheden onderzoekt en oppakt. Je bent  in staat om boven de inhoud te staan. 

Die professional heeft:

 • een afgeronde WO-opleiding 
 • minimaal 5 jaar werkervaring met GIS  (bij voorkeur bekend met ESRI omgeving), maar staat ook open voor andere visualisatieopties.
 • kennis en/of affiniteit met cartografie en een
 • uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift

  Kennis van ArcPy en ArcGIS Online strekken tot aanbeveling.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van minimaal €3815 en maximaal €5671 bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Het betreft een fulltime functie, maar parttime is bespreekbaar 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Meer weten

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Pieter Bresters via telefoonnummer: 070-337 4521 p.bresters@cbs.nl.
Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Iris Konijnendijk via telefoonnummer: 06-11227378 of e-mail: i.konijnendijk@cbs.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Projectleider ontwikkeling ruimtelijke statistieken en publicaties (GIS kennis) ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren