Projectleider / onderzoeker Wonen, Inkomen en Bestedingen

Inzicht in maatschappelijke vraagstukken is relevanter dan ooit. Spreken thema’s als inkomen en bestedingen jou aan? Vind je het leuk om naast het leiden van projecten of innovatieve programma’s ook data te analyseren en te publiceren? Bel me dan of solliciteer direct.
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
Uur per week:
36
Salaris:
Minimum EUR 2756,- en maximum EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Waar kom je te werken

Het team Sociale samenhang, Inkomen en Leefsituatie telt op dit moment 27 medewerkers en publiceert over inkomen, bestedingen, veiligheid, leefsituatie en gezondheid.
Je komt terecht in een dynamisch en gedreven team, dat gaat voor kwaliteit en resultaat. Een hechte groep, waar een goede sfeer en respect voor elkaar vanzelfsprekend zijn.

Vanwege ‘Corona’ werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact.
 

Wat ga je doen

Als projectleider / onderzoeker kom je te werken in het team dat data omzet naar output over inkomen, bestedingen veiligheid, leefsituatie en gezondheid. 
Je gaat: 

 • leiding geven aan projecten en innovatieve programma’s ten behoeve van nieuwe data en/of output;
 • meedenken over de wijze waarop onderwerpen kunnen worden gepubliceerd en de data wordt omgezet naar de output die je wilt maken;
 • databestanden analyseren en publicaties en nieuwsberichten schrijven;
 • samenwerken met externe partijen zoals bijvoorbeeld BZK, SZW en OCW. Deze samenwerkingstrajecten maken het werk dynamisch, druk en altijd gebonden aan strakke deadlines.

Wie zoeken wij

Je bent nauwkeurig en resultaatgericht, hebt goede sociale vaardigheden, en het vermogen om mensen met elkaar te verbinden. Verder:

 • ­heb je een aantoonbaar academisch werk- en denkniveau in een economische richting. Statistiek en methoden en technieken van onderzoek maken deel uit van je genoten opleiding;
 • ­vind je het leuk om de leiding te geven aan projecten en te sturen op deadlines en het afgesproken resultaat;
 • ­heb je ervaring met statistisch onderzoek en een sterk analytisch vermogen;
 • ­heb je ruime ervaring met SPSS, en bij voorkeur ook met R, Python en/of SQL;
 • ­heb je het vermogen onder druk te werken, met strakke deadlines;
 • ­ben je een projectleider en onderzoeker, die naast interesse in het maken van cijfers ook een maatschappelijke interesse heeft in de onderwerpen van onze statistieken.

We zoeken uitbreiding voor 1,0 vte, maar ook parttimers worden van harte uitgenodigd om te solliciteren.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2756,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Hilda Folkerts, Recruiter, via telefoonnummer: 06-114 991 66 of e-mail: h.folkerts@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.)

Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Projectleider / onderzoeker Wonen, Inkomen en Bestedingen ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren