Projectleider/ onderzoeker finale bestedingen

Word jij onze projectleider die de ramingen van de consumptie en de internationale handel organisatorisch in goede banen leidt, en de conceptuele uitdagingen aankan die we daarbij tegenkomen? Zet jij je vaardigheden graag in om beter inzicht te verschaffen in de Nederlandse economie?
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 3842,- en maximaal EUR 5710,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

We verwelkomen je binnen de sector Nationale Rekeningen bij het team Aanbod- en gebruikstabellen, dat bestaat uit ruim 25 mensen. Het team maakt de kwartaal- en jaarramingen van het bruto binnenlands product en de economische groei. We zijn gedreven onderzoekers en producenten van cruciale informatie, waaronder de economische groei, en zijn continu op zoek naar verbeteringen.
De nationale rekeningen vormen de officiële overzichtsstatistiek van de nationale economie. Het nationaal inkomen, de economische groei, het overheidstekort en het beschikbaar inkomen van huishoudens zijn enkele belangrijke macro-economische indicatoren die aan de hand van de nationale rekeningen worden vastgesteld. 

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

 

Wat ga je doen

 • Je bent verantwoordelijk voor de raming van belangrijke onderdelen van het bruto binnenlands product en dan met name de consumptie en de internationale handel in goederen en diensten. Je geeft leiding aan de specialisten die deze ramingen samenstellen en bent hun inhoudelijke klankbord.
 • Je geeft leiding aan projecten om de systemen en processen die binnen het team worden gebruikt te verbeteren en aan projecten die in opdracht van externe partijen zoals Eurostat worden uitgevoerd.
 • Je levert zelf ook een inhoudelijke bijdrage aan deze projecten en voert ook zelf analyses uit die juist aanleiding kunnen zijn voor verbeterprojecten.
 • Je vertegenwoordigt het team binnen en buiten het CBS en je bent verantwoordelijk voor het zelfstandig samenstellen van publicaties en onderzoekrapportages.
 

Wie zoeken wij

Jij bent een projectleider/onderzoeker met een brede interesse in actuele economische en maatschappelijke ontwikkelingen en beschikt over:

 • een aantoonbaar academisch werk- en denkniveau en kennis van (macro-)economie en statistiek;
 • ervaring in het aansturen van collega’s in projectverband en/of inhoudelijk opzicht;
 • een brede blik, besluitvaardigheid, oplossingsgerichtheid en creativiteit;
 • het vermogen om initiatief te nemen en mensen te stimuleren en te motiveren;
 • goede analytische vaardigheden en kennis van relevante moderne methoden en technieken;
 • collegialiteit en samenwerkingsgerichtheid met collega’s binnen en buiten de sector. 

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 3842,- en max EUR 5710,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

 

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Hilda Folkerts, Recruiter, via telefoonnummer: 06 114 991 66 of e-mail: h.folkerts@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

 

Reacties

Je reactie op de vacature Projectleider/ onderzoeker finale bestedingen ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren