Projectleider bedrijvenstatistiek

Vind je het een uitdaging om de verantwoordelijkheid voor een statistiek op je te nemen? Heb jij cijfermatig inzicht en ben je communicatief sterk? Dan bieden we jou de kans om deze functie naar een hoger niveau te brengen.
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 3345,- en maximaal EUR 5140,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

Je werkt binnen het team Statistiekproductie Bedrijfseconomische statistieken (ESP) dat onderdeel uitmaakt van de sector Economische Bedrijfsstatistieken in Heerlen (EBH). Het team bestaat uit ongeveer 25 medewerkers. Binnen ESP wordt een aantal uiteenlopende statistieken gemaakt, die gemeen hebben dat ze bedrijfseconomische verschijnselen beschrijven met veelal een internationale dimensie ten behoeve van maatschappelijke debatten en besluitvorming. Dat zijn o.a. de International Handel in Diensten Statistiek, de R&D en Innovatie statistieken en de Investeringenstatistiek.

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen. 
 

Wat ga je doen

De statistiek OFATS (Outward Foreign Affiliates Statistics) beschrijft de buitenlandse dochters van bedrijven met de uiteindelijke zeggenschap in Nederland. De Europese verordening voor de OFATS wijzigt vanaf verslagjaar 2021.
Als projectleider heb je de volgende verantwoordelijkheden: 

 • Het vormgeven van het nieuwe proces van de OFATS conform de nieuwe verordening. Het proces is in 2021 deels herontworpen en ook in 2022 moeten nog een aantal deelprocessen onderzocht en definitief ontwikkeld worden.
 • Het samenstellen en analyseren van de statistiek en de  levering van  OFATS outputdata conform afspraken.
 • De inhoudelijke begeleiding van de analisten die de door ondernemingen aangeleverde informatie voor de OFATS beoordelen.
 • Je vertegenwoordigt het CBS bij externe en internationale overleggen, zoals bijvoorbeeld Eurostat.
 • Je werkt samen met de projectleider die verantwoordelijk is voor de inward FATS en vervangt deze bij afwezigheid.

Wie zoeken wij

 • Een afgeronde WO opleiding, bij voorkeur in een economische richting en enkele jaren werkervaring
 • Je hebt  inzicht in het maken van statistieken gecombineerd met de ambitie om voldoende aansluiting te organiseren met de actualiteit en de wensen van de gebruikers van onze statistieken
 • Je hebt affiniteit en ervaring met automatisering (bij voorkeur R en SQL)
 • Je bent in staat een goed netwerk op te bouwen met  externe partijen (bijvoorbeeld Eurostat en DNB) en uiteraard ook met de teams binnen het CBS.  
 • Een flexibele houding en bereidheid tot het ontvangen en geven van feedback zijn vereist.
 • Ten slotte heb je  uitstekende communicatieve vaardigheden.  

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 3345,- en max EUR 5140,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Peter Berrevoets, Recruiter, via telefoonnummer: 06 21674496 of e-mail: p.berrevoets@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

We voeren de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom. Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

 

Reacties

Je reactie op de vacature Projectleider bedrijvenstatistiek ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren