Procescoördinator met affiniteit voor IT en ISO

Ben je een echte allrounder die zowel functioneel beheerderstaken, als het (ondersteunen) van procesmanagement leuk vindt? Ben je geïnteresseerd in privacyvraagstukken en in kwaliteitseisen zoals ISO-certificering? Kortom, je houdt van afwisseling, lees dan verder, want dan zoeken we jou!
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36

Waar kom je te werken

De afdeling Registers Bedrijven (ERB) is verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen van registers en andere administratieve gegevens over Nederlandse bedrijven, instellingen en personen aan de statistiek producerende sectoren binnen de divisies EBN en SER. Daarmee staat de afdeling aan de basis van veel statistieken. Door het koppelen van eenheden en data uit verschillende secundaire bronnen speelt de  sector een cruciale rol als ruggengraat binnen de statistieken van het CBS. Als dienstverlening aan de (interne) klanten worden vele gegevens gekoppeld en als statistisch halffabricaat aangeleverd.

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.
 

Wat ga je doen

Binnen het CBS is de afdeling Registers en Koppelingen (ERB) op zoek naar een veelzijdig persoon. 
Als Procescoördinator onderhoudt je procesbeschrijvingen, SLA’s, SSL’s met klanten en leveranciers. Bewaak je of de procesbeschrijvingen en andere producten voldoen aan de criteria van procesmanagement. Daarnaast borg je proceskennis bij collegae m.b.t. de actuele processen, hun rol en werkzaamheden. Ook onderhoudt je contacten met klanten en leveranciers van lopende én potentiele nieuwe processen.

Binnen het Functioneel beheerteam zorg je onder andere voor het afhandelen van incidenten en verzoeken, het coördineren en uitvoeren van acceptatietesten en het opstellen van functionele specificaties, en procesbeschrijvingen van maatwerkapplicaties. 

Daarnaast ben je als privacy coördinator een eerstelijns adviesloket bij privacyvraagstukken voor de sector. 
Je hebt een belangrijke rol met betrekking tot de privacy audit en ISO certificering. Je zorgt ervoor dat de privacy audit met succes wordt afgerond en dat de afdeling Registers en Koppelingen, ISO gecertificeerd blijft.
 

Wie zoeken wij

We vragen de volgende functie-eisen:

 • Je hebt tenminste een HBO werk- en denkniveau;
 • Je hebt aantoonbare kennis van informatie-analysemethoden en technieken;
 • Je hebt ervaring met SQL;
 • Je hebt interesse in privacy wetgeving en ISO-certificeringen;
 • Je hebt ervaring met acceptatietesten;
 • Je bent een kei in het werken aan meerdere opdrachten tegelijkertijd en kunt dus goed schakelen tussen werkzaamheden.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 3279,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

*Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

 

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Peter Berrevoets, Recruiter, via telefoonnummer: 06 216 744 96 of e-mail: p.berrevoets@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.


Reacties

Je reactie op de vacature Procescoördinator met affiniteit voor IT en ISO ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren