Onderzoek/ enquête voorbereider

Wil jij graag meewerken aan het maken van statistieken, heb je affiniteit met administratieve taken en beschik je over goede algemene computervaardigheden?
In deze functie zorg jij voor het technisch inregelen en het optimaal voorbereiden van onderzoeken en enquêtes!
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Tijdelijk dienstverband
Uur per week:
28-32
Salaris:
Minimaal EUR 2824,- en maximaal EUR 3990,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Waar kom je te werken

Je komt te werken in een klein team met drie andere collega’s binnen de afdeling Dataverzameling. Je behoort dan tot het grotere team Accountmanagement en Shared services. 

De afdeling Dataverzameling verzorgt alle waarnemingen bij personen en bedrijven. In je rol heb je intensief contact met projectleiders van verschillende onderzoeken en de andere disciplines binnen het dataverzamelingsproces. Een voorbeeld over één van de onderzoeken lees je hier

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.
 

Wat ga je doen

Je bent betrokken bij de voorbereiding van de uitvoering van diverse onderzoeken voor de afdeling Dataverzameling waarbij je nauw samenwerkt met de ontwerpers van de onderzoeken, productontwerpers en projectleiders van de diverse ontwerpteams bij onderzoeken die gebruik maken van onze ontwerpomgeving. 

Het ontwerpteam levert de informatie die nodig is om deze inrichting te kunnen doen. 
Jij maakt een vertaalslag van de functionele beschrijving van de ontwerpteams naar de technische inrichting van het systeem. Hiervoor maak je gebruik van diverse databases.
Elk onderzoek heeft zijn eigen kenmerken en specifieke inrichting, wel zoveel mogelijk gebaseerd op standaarden. Om zeker te zijn dat de inrichting volgens ontwerp is, wordt voor elk onderzoek een logistieke test ingericht waar jij verantwoordelijk voor bent. 

Je bereidt deze logistieke testen voor door te zorgen dat de inrichting van een onderzoek compleet is, je zorgt dat de bijbehorende producten klaarstaan en beoordeelt de resultaten van deze logistieke test en waar nodig pas je de onderzoeksrichting aan. 
Daarnaast werk je als key-user van de business samen met de bouwteams aan de verdere ontwikkeling van de tooling voor de ontwerpomgeving. 
Er wordt gewerkt met strakke planningen, dus je moet onder druk kunnen presteren.

Wie zoeken wij

Een zelfstandige aanpakker, zo zien we je graag!
Daarnaast beschik je over:

 • Hbo werk- en denkniveau;
 • Aantoonbare werkervaring met Access en Excel;
 • Affiniteit met data, IT en computerapplicaties; 
 • Kennis van SQL en het gebruik van databases is een pré; 

Als persoon ben je:

 • In staat om snel de werking van systemen te doorgronden, analyses uit te voeren op systemen en oplossingen aan te dragen bij foutsituaties;
 • Nauwkeurig, communicatief vaardig, leergierig en kun je snel schakelen;
 • Stressbestendig en kun je goed functioneren in een dynamische omgeving.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2824,- en max EUR 3990,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • ­en uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • ­Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • ­Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • ­De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • ­Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • ­Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • ­Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Pim van Lier, Recruiter, via telefoonnummer: 06-31666013 of e-mail: pwma.vanlier@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen
.

Reacties

Je reactie op de vacature Onderzoek/ enquête voorbereider ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren