Mobile app developer

Wil jij bijdragen aan het toekomst proof maken van dataverzameling van het Centraal Bureau voor de Statistiek? We gaan starten met het ontwikkelen van diverse mobile apps. Kun jij richting geven aan deze vernieuwing waar bij je nieuwe functionaliteiten ontwikkelt?
Ben jij er klaar voor?
Reageer dan snel!


Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag of Heerlen
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2756,- en maximaal EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

Het Team, met deze slimme koppen werk je samen
Je komt te werken in een nieuw op te zetten Devops app ontwikkelteam van in eerste instantie 3 personen in de sfeer van een interne innovatiestart-up. Dit team werkt nauw samen met collega’s uit een team van wetenschappelijk onderzoekers die de specialist zijn op statistisch methodologisch terrein en met collega’s die vragenlijsten ontwerpen en ontwikkelen.

De standplaats kan zowel Heerlen of Den Haag zijn waarbij we nu veelal thuis werken. In de toekomst zullen we hybride werken waarbij we flexibiliteit vragen in eventueel reizen naar onze locatie(s). Het team is nog in opbouw en zal voorlopig gaan bestaan uit een product owner en twee developers.
Een voorbeeld van producten waar nu aan gewerkt worden hebben betrekking op onderzoeken v.w.b. Uitgaven van huishoudens en Mobiliteit in Nederland

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Samen met je collega’s werk je aan de (door)ontwikkeling van apps voor smartphones die het CBS speciaal ontwikkelt om de data die sensoren (zoals GPS, accellerator, WiFi en camera) genereren te gebruiken voor het maken van betrouwbare statistieken. 
Het beschermen van vertrouwelijkheid en privacy is een heel belangrijk thema in dit werk, naast de technische uitdaging zelf. 

We bieden je de uitdaging om samen met het team te werken aan onze mobile apps, waarbij jij :

 • (Nieuwe) functionaliteiten ontwikkelt, beheert en verbetert;
 • Daar waar nodig ook buiten je scope taken oppakt. Denk hierbij aan strategisch meedenken, adviseren over het gebruik van apps en sensoren in het waarneemdomein; 
 • Het ontwerpen, bouwen en testen van maatwerk apps die werken op diverse devices; 
 • Meedenkt over de juiste werkwijze en deze waarnodig verbetert;
 • Door je pro-actieve en creatieve houding ben je voortdurend op zoek naar verbetering van jezelf maar ook je team.  

Op termijn is er de mogelijkheid om te groeien naar een lead rol waarbij je verantwoordelijk bent voor de totale software architectuur en design van de apps en het ontwikkelen van functioneel herbruikbare componenten.

 

Wie zoeken wij

Een communicatieve, proactieve teamspeler die werk ziet liggen en hierop acteert, zo zien we jou graag!
Dit is wat we denken wat je nodig hebt om direct aan de slag te gaan:

 • Je hebt Hbo werk- en denkniveau;
 • Je hebt ervaring als full stack developer en met het ontwikkelen van mobile apps;
 • Je bent in staat om (nieuwe) technieken zoals Dart/Flutter, Go en PostgreSQL eigen te maken;
 • Je bent breed georienteerd in programmeertalen zoals onder andere Javascript en C# en kunt hier tussen wisselen;
 • Je weet hoe je de sensoren in smartphones kunt benutten en hoe apps op de achtergrond kunnen draaien;
 • Je ontwikkelt software op basis van een UX/UI design waarbij jouw inbreng uiteraard belangrijk is;
 • Ervaring met Machine Learning methodes en speciaal tekstherkenningsalgoritmes is een pré.

Help jij ons mee om onze apps te realiseren ?
Dan horen we graag van je!

 

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2756,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

 

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen Rutten, Corporate recruiter IT, via telefoonnummer 06-52888332 of e-mail j.rutten@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

 

Reacties

Je reactie op de vacature Mobile app developer ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren