Methodoloog / Data Scientist

Heb jij een afgeronde academische opleiding en ervaring met o.a. machine learning, analyseren van visuele informatie en tijdreeksmodellen? Voor het team Methodologie Heerlen zoeken wij een communicatief sterke Methodoloog met een pragmatische aanpak en een nauwkeurige en planmatige instelling.

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.
Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Tijdelijk contract voor de duur van 1 jaar.
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 3279,- en maximaal EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Waar kom je te werken

Je komt werken binnen de sector Research en Development (DRD) in het team Methodologie Heerlen. 
De sector verricht methodologisch onderzoek, draagt bij aan het voorbereiden en uitvoeren van grote projecten voor procesvernieuwing en voorziet andere organisatieonderdelen van advies. Kennis wordt vergaard door eigen onderzoek of door bestudering van elders ontwikkelde methoden en systemen. DRD bestaat uit 4 teams, te weten Methodologie Den Haag, Methodologie Heerlen, Procesontwikkeling Den Haag en Procesontwikkeling Heerlen. De vacature is bij Team Methodologie Heerlen, waarbij er nauw wordt samengewerkt met collega’s uit de andere teams. Het team Methodologie Heerlen biedt een inspirerende werkomgeving, waar je je als methodoloog / data scientist optimaal kunt ontplooien. Medewerkers kennen hun vak en breiden deze in de breedte en de diepte uit. Ze denken vanuit kansen en mogelijkheden, tonen ondernemerszin, zoeken naar eenvoud en combineren zakelijkheid met samenwerken. 

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Als Methodoloog/Data Scientist ben je verantwoordelijk voor: 

 • Adviseren van statistische afdelingen op het gebied van methodologie en tijdreeksanalyses, in het bijzonder op het gebied van modelleren met nieuwe (big) data bronnen. 
 • Adviseren van statistische afdelingen op het gebied van data science. 
 • Bijdragen aan het onderzoekprogramma en het innovatieportfolio van het team, waarbij je je in het bijzonder richt op de data science technieken en methoden. 
 • Bijdragen aan het onderwijs dat de sector zowel binnen het CBS als extern verzorgt.
 • Periodiek rapporteren van je bevindingen, zowel in de vorm van interne publicaties als in de vorm van publicaties in wetenschappelijke tijdschriften.

Wie zoeken wij

We zoeken een communicatief sterke collega, die goed kan samenwerken zonder de eigen verantwoordelijkheid uit het oog te verliezen. Verder beschikt onze nieuwe collega over de volgende kwaliteiten:

 • Een afgeronde academische opleiding in een exacte wetenschap of een andere wetenschappelijke opleiding met een zware statistische,  natuurkundige of wiskundige component.
 • Gepromoveerd zijn is een pré. 
 • Ervaring met Machine Learning, het analyseren van visuele informatie, werken met Big Data, high performance computing / parallel computing en tijdreeksmodellen.
 • Kennis van een of meerdere programmeertalen.
 • Een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid, zowel in het Engels als in het Nederlands.
 • In staat zijn om complexe methodologie uit te leggen aan statistisch onderzoekers.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 3279,- en max EUR 5039,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • ­Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • ­Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
 • ­Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
 • ­De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • ­Een studiefaciliteitenregeling.
 • ­Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • ­Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • ­Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Iris Konijnendijk, Recruiter, via telefoonnummer: 06-11227378 of e-mail: i.konijnendijk@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Methodoloog / Data Scientist ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren