Medewerker Microdata Services

Houd jij onze administratie up to date en vind je het leuk om onze klanten te ondersteunen? Solliciteer dan snel op deze veelzijdige functie.
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
32-36
Salaris:
Minimaal EUR 2756,- en maximaal EUR 4430,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

Het team Microdata Services maakt deel uit van de sector Beleidsstatistiek en Dataservices (DBD) en bestaat uit circa 20 medewerkers. Ons doel is om de samenleving optimaal te laten profiteren van de data van het CBS, op een zo veilig mogelijke manier. Externe onderzoekers bij universiteiten in binnen- en buitenland, bij planbureaus maar ook bij private onderzoeksinstellingen maken graag gebruik van deze dienstverlening. Het CBS is één van de meest vooruitstrevende statistische bureaus op dit gebied, de dienstverlening is wereldwijd zeker uniek te noemen.

Ieder teamlid heeft direct contact met onze relaties. Er zijn drie clusters, Documentatie, waar de bestanden worden gereed gemaakt en waar de documentatie over de bestanden wordt bijgehouden, Relatiebeheer, dat het eerste aanspreekpunt is voor de externe onderzoekers bij het opstarten van een project, en Midas die de technische en administratieve ondersteuning verzorgt. De vacature is bij het Midas-cluster, dat momenteel bestaat uit 8 medewerkers.
We bieden ondersteuning aan meer dan 600 projecten tegelijk met zo’n 1100 onderzoekers. 
Hier vind je uitgebreide informatie over de werkwijze, producten en diensten van het team: 
Microdata: Zelf onderzoek doen (cbs.nl).

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Het team Microdata Services is verantwoordelijk voor de toegang tot CBS-microdata voor externe onderzoekers. De taken die je uitvoert zijn:

 • Ondersteuning bieden aan gebruikers van Microdata Services (telefonisch, per email en face-to-face).
 • Voert de administratieve en technische voorbereiding uit die noodzakelijk zijn voor het starten van een project. 
 • Actueel houden van de administratie van aan klanten geleverde diensten, contracten en overeenkomsten.
 • Meehelpen met het functioneel beheer van de RA omgeving.
 

Wie zoeken wij

 • Werk- en denkniveau op hbo-niveau, bij voorkeur in een kwantitatieve richting.
 • Vaardigheid met de algemene kantoorautomatiseringsmiddelen (Word, Excel, Access etc.). 
 • Bekendheid met de regels van beveiliging en geheimhouding van vertrouwelijke gegevens.
 • Klantgericht en zorgvuldig.
 • In staat om het overzicht te behouden in een dynamische werkomgeving.
 

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2756,- en max EUR 4430,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Hilda Folkerts, Recruiter, via telefoonnummer: 06-11499166 of e-mail: h.folkerts@cbs.nl.
 

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

 

Reacties

Je reactie op de vacature Medewerker Microdata Services ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren