Medewerker Persvoorlichting en publieksvragen

Vind jij het geweldig om onze schat aan informatie toe te lichten en uit te leggen aan het brede publiek, onderzoekers, beleidsmakers en de pers? Is multitasking jouw tweede natuur en beschik jij over uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden? Voor onze afdeling Infoservice en Persdienst zoeken wij een nieuwe collega. Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
HBO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 2824,- en maximaal EUR 3990,- bruto per maand op basis van 36 uur
Deadline:
12 Mar 2021

Waar kom je te werken

De afdeling Infoservice en Persdienst bestaat uit 7 medewerkers. Via deze afdeling wordt informatie geleverd aan de pers en overige vragenstellers en wordt hulp geboden bij het gebruik van het programma StatLine. 
De afdeling valt onder het team Centrale Regie Operationeel en vervult de hoofdrol in het aansturen van de complexe workflow processen. Het dient ook als centraal intake- en aanspreekpunt van de divisie CBS Communicatie en Nieuws (CCN) en heeft daarom een centrale plaats op de werkvloer. Het team  Centrale Regie Operationeel bestaat verder uit CCN Logistiek (coördinatie en bewaking van de centrale planning, publicatieplanning en capaciteitsplanning) en twee vertalers,  die de nieuwsberichten en overige relevante artikelen/papers in het Engels vertalen en zorgen voor de vulling van de Engelse versie van de website, Twitter en Facebook. 

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Het belangrijkste onderdeel van je werk is het in teamverband beantwoorden van vragen van zowel interne als externe gebruikers. Het pakket van werkzaamheden dat door de Infoservice en Persdienst wordt verricht is veelzijdig. Je gaat onder meer het volgende doen:

 • Beantwoorden van vragen van de media en gebruikers van statistisch materiaal 
 • Beantwoorden van vragen van interne klanten.
 • Bemensen van diverse loketten waaronder de Infoservice en Persdienst 
 • Geven van interne en externe voorlichting over beschikbare indexcijfers, Europese statistieken, het gebruik van de Eurostat website (ESDS) en het gebruik van Statline en open data 
 • Monitoren van en actief deelnemen aan sociale media, zoals Twitter.
 • Verrichten van logistieke handelingen t.b.v. de Persdienst
 • In contact brengen van journalisten met woordvoerders.

Wie zoeken wij

We zoeken een leergierige collega die makkelijk kan schakelen tussen de verschillende taken. Verder beschikt onze nieuwe collega over de volgende kwaliteiten: 

 • Aantoonbaar hbo werk- en denkniveau
 • Circa 5 jaar werkervaring in een klantgerichte functie, bijvoorbeeld in een Customer Service rol
 • Uitstekende communicatieve vaardigheden 
 • Affiniteit met statistieken, indexeringen en statistische begrippen
 • Je bezit de competenties om je te ontwikkelen tot vraagbaak voor in- en externe klanten binnen het CBS
 

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 2824,- en max EUR 3990,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Cees Buijs, Hoofd, via telefoonnummer: 06-15850087 of email: cam.buijs@cbs.nl.  

Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Iris Konijnendijk, Recruiter, via telefoonnummer: 06-11227378 of email: i.konijnendijk@cbs.nl

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Medewerker Persvoorlichting en publieksvragen ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren