Manager team innovatie dataverzameling

Ben jij een leider die een team statistisch onderzoekers en methodologen kan verbinden, creatief kan denken en richting geeft aan vernieuwing en verandering? Dan zijn wij op zoek naar jou!
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland betrouwbare statistische informatie en data-inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband.
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal €4367 en maximaal €6548 bruto per maand op basis van 36 uur.

Waar kom je te werken

Team waarneeminnovatie maakt deel uit van de sector Dataverzameling (DVZ). DVZ is expert en kennispartner op het terrein van data verzamelen en verantwoordelijk voor alle waarneming door het CBS. Team waarneeminnovatie vertaalt technische, methodologische en procesontwikkelingen naar innovatieve waarneemproducten voor het CBS. 

De medewerkers van team waarneeminnovatie werken zelfstandig én in team of projectverband aan de vernieuwing van de waarneming. De thema’s betreffen uiteenlopende onderwerpen, hebben een innovatief karakter en overstijgen vaak de CBS organisatiegrenzen omdat verschillende soorten datastromen, methoden en IT-technologieën worden gecombineerd. Werken in netwerkverbanden is essentieel.

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.

Wat ga je doen

Je bent de Manager van het team dat werkt aan vernieuwing en innovaties op het gebied van dataverzameling en waarneming. Denk hierbij aan het uitvoeren van onderzoeksprojecten, experimenten en analyses met impact op het waarneemproces. Regelmatig gaat het om innovatieve projecten die verder reiken dan de eigen portefeuille ‘Dataverzameling’, en waarbij samenwerking met alle hoeken van het CBS is vereist.  
Je bent goed in staat om, samen met het team, ontwikkelingen buiten het CBS te vertalen naar mogelijkheden voor het CBS op gebied van vernieuwde waarneming en om de CBS-brede afstemming die daarvoor nodig is in goede banen te leiden.
Als Manager team innovatie dataverzameling:

 • Geef je leiding aan een team van 13 (senior) professionals met aandacht voor (de verdere ontwikkeling van) ieders eigen expertise;
 • Creëer je een cultuur en teamgeest waar verandering en innovatie kunnen kiemen en groeien;
 • Geef je richting aan lopende en toekomstige vernieuwingen die bijdragen aan de strategische CBS-doelen;
 • Signaleer je kansen op het gebied van vernieuwen van de waarneming bijvoorbeeld door de inzet van nieuwe technologische ontwikkelingen, processen en methodes en bepaal je mede de inhoudelijke koers;
 • Initieer en organiseer je nieuwe vormen van samenwerking met statistische afdelingen;
 • Ben je samen met de andere afdelingsmanagers integraal verantwoordelijk voor het opstellen en het behalen van dataverzameling (DVZ) doelstellingen én voor de manier waarop;
 • Onderhoud je actief je netwerk binnen en buiten (universiteiten, onderzoeksinstellingen ed.) het CBS op het vakgebied dataverzameling en bouwt dat verder uit.

Wie zoeken wij

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau en bezit leiderschapskwaliteiten die aansluiten bij het coachend leiding geven aan een team van professionals;
 • Je hebt minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het aansturen een team gericht op innovatie;
 • Je geeft blijk van originele ideeën en aanpakken en durft af te wijken van het gangbare;
 • Je kunt je stakeholders voor de visie m.b.t. innovatie van de waarneming enthousiasmeren en operationaliseren;
 • Kennis van en ervaring met Agile werken, Lean Operational Management, PDCA, Prototyping en Design thinking is een pre;
 • Je bent zelfstandig, besluitvaardig en resultaatgericht en kunt zowel individueel als in teamverband successen boeken;
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, bent enthousiasmerend en verbindt medewerkers en stakeholders teneinde de verbeterdoelen te realiseren;
 • Je hebt een hoge omgevingssensitiviteit en kunt omgaan met weerstand.

Wat bieden wij

 • Een salaris van minimaal  €4367 en maximaal €6548 bruto per maand (CAO Rijk) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden*
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard*
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jeroen Rutten, Corporate recruiter IT, via telefoonnummer 06-52888332 of e-mail j.rutten@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.

 

Reacties

Je reactie op de vacature Manager team innovatie dataverzameling ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren