Manager team Decentrale overheden

Durf jij leiding te geven aan een team van professionals dat zich, ook tijdens de coronacrisis, hard maakt voor goed onderbouwde cijfers over de financiën van decentrale overheden? Loop je warm voor vernieuwing en kun je goed omgaan met deadlines?
Ben jij een mensgerichte manager met de natuurlijke vaardigheid om mensen mee te nemen in veranderingen? Dan is deze uitdagende managementfunctie jou op het lijf geschreven.
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 4367,- en maximaal EUR 6547,- bruto per maand op basis van 36 uur

Waar kom je te werken

Je komt te werken binnen de sector Overheidsfinanciën en consumentenprijzen (EOC). De macro-economische kernindicatoren zoals het overheidstekort, de overheidsschuld en de inflatie behoren tot de belangrijkste en meest gebruikte imagobepalende statistieken van het CBS. De Europees afgesproken normen voor deze macro-economische kernindicatoren worden nauwlettend gemonitord door onder meer de Europese Commissie, de ECB, het ministerie van Financiën, DNB en de nationale en internationale media. Het samenstellen, het borgen van de kwaliteit en tijdigheid, en het continu verbeteren en innoveren van de EOC-statistieken is daarom van groot belang voor het CBS. Dit legt een grote druk en verantwoordelijkheid op de sector. 
De sector EOC bestaat uit de teams Centrale overheden, Decentrale overheden, Integratie overheidsfinanciën en Consumentenprijzen. 

We werken in hybride vorm thuis en op kantoor. In je team maak je daarover afspraken. Je spreekt bijvoorbeeld af hoeveel dagen je op het CBS werkt, of dat vaste dagen zijn, hele of halve dagen. 
 

Wat ga je doen

Als manager bij het team Decentrale overheden vervul je een afwisselende functie met verantwoordelijkheid voor productie, vernieuwing en HR-taken.

Productie
Onder jouw verantwoordelijkheid verzorgt het team het complete en samenhangende overzicht van de financiën van decentrale overheden op basis van Europese richtlijnen. Er is continu overleg met de andere overheidsteams en partnerorganisaties zoals Eurostat, het ministerie van Binnenlandse zaken, Financiën, etc. 
Het team publiceert over de ontwikkelingen bij decentrale overheden en voert met enige regelmaat zelfstandig maatwerkprojecten uit zoals enkele grote trajecten in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken.   
Als manager stuur je het team aan en geef je mede richting aan het beleid van de sector.

Vernieuwing
Naast de reguliere productie zet jij scherp in op procesvernieuwing en neem je jouw team hierin mee. Dit werk sluit deels aan op een groot veranderinitiatief binnen het CBS. De overheidsteams hebben daarnaast ook een gezamenlijk verbeterbacklog volgens welke structureel wordt gewerkt aan continue verbetering en vernieuwing. 

HR-taken
Je voert HR-taken uit voor alle teamleden.
Tevens neem je deel aan het managementoverleg van de sector en een aantal meer inhoudelijke overleggen, specifiek gericht op overheidsfinanciën.

Wie zoeken wij

Je bent een enthousiaste manager. Je bent iemand die het overzicht bewaart in hectische omstandigheden en daarmee ook rust kan brengen in een team. Je houdt er van structuur aan te brengen en te faciliteren zowel op vakinhoudelijk als op HR-gebied.

We vragen:

 • een wo werk- en denkniveau;
 • een uitstekend analytisch denkvermogen, ziet snel verbanden en onderscheidt hoofd- en bijzaken;
 • resultaatgerichtheid en stressbestendigheid;
 • oog voor de menselijke maat;
 • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid; 
 • je loopt warm voor vernieuwing en kunt goed omgaan met een dynamische omgeving;
 • humor en een collegiale instelling;

affiniteit/ kennis van Nationale rekeningen en overheidsfinanciën is een pre.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 4367,- en max EUR 6547,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Peter Berrevoets, Recruiter, via telefoonnummer: 06 21674496 of e-mail: p.berrevoets@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

We voeren de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom. Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

 

Reacties

Je reactie op de vacature Manager team Decentrale overheden ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren