© Sjoerd van der Hucht Fotografie

Manager Informatieontwikkeling en Output (KIO)

16-1-2020 00:00
Leiding geven aan een ambitieus en hoogopgeleid team dat onderzoek doet naar beleidsrelevante globaliseringsvraagstukken en hierover publiceert?

Over het CBS

Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.
Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Management
Dienstverband:
Tijdelijke functie met uitzicht op Vast.
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal € 4797 en maximaal € 7046 bruto (CAO Rijk) per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
31 Jan 2020

Waar kom je te werken?

Het team KIO maakt deel uit van de sector Bedrijfsstatistieken Heerlen (EBH)  en richt zich op actuele, beleidsrelevante onderwerpen met een sterke globaliseringscomponent. De medewerkers van KIO zijn gedreven en enthousiaste onderzoekers met een academische achtergrond en waar meer dan de helft van is gepromoveerd.

Het werk

Je gaat leiding geven aan het team KIO in Heerlen  bestaande uit ca. 25 (senior) onderzoekers. Je wordt verantwoordelijk voor de uitvoering van het werkprogramma.
Het werkprogramma van KIO bestaat deels uit het inzichtelijk maken van (internationale) waardeketens. Een groot deel wordt daarnaast gevormd door het onderzoeksprogramma Globalisering dat op basis van externe financiering van het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt gerealiseerd. De Internationaliseringsmonitor en Nederland-Handelsland zijn toonaangevende publicaties die tevens in opdracht van het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden vervaardigd. Het onderhoud van het bedrijfsdemografisch kader en de regionale (internationale) indicatoren wordt mogelijk gemaakt door financiering van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.
Het aandeel aanvullende statistische diensten en de participatie in grants neemt in de afgelopen jaren toe. De verwachting is dat ook in 2020 een toename in het aantal opdrachten te zien is t.o.v. 2019.

Daarnaast werk je samen met de hoofden van de sector aan:
•Het verder vormgeven, uitbouwen en promoten van het expertisecentrum Globalisering, waarbij je de samenwerking zoekt met overheid en wetenschap;
•Het verder vergroten van de exposure door het stimuleren van aansprekende nieuwsberichten over EBH-output;
•De uitbreiding van de aanvullende statistische dienstverlening;
•Vernieuwing, waaronder in belangrijke mate een actieve bijdrage aan het veranderprogramma EBN 2.X

Het realiseren van bovenstaande doelen is alleen mogelijk als je ook investeert in je medewerkers. 

Jouw profiel

We zijn op zoek naar een ervaren resultaatgerichte manager, een netwerker en een verbinder die tevens een scherp oog heeft voor de langere termijn en daar proactief op anticipeert en handelt.

Daarnaast beschik je over:
•Een academisch werk- en denkniveau;
•Een enthousiasmerende, inspirerende en overtuigende stijl van leidinggeven waarmee je verbindt en aanspreekt op gedrag;
•Het vermogen richting te kunnen geven aan lopende en toekomstige vernieuwingen;
•Een hoge omgevingssensiviteit;
•Uitstekende communicatieve vaardigheden waardoor je contacten met interne en externe stakeholders goed weet te managen;
•Het vermogen om de samenwerking met andere teams binnen en buiten de sector te stimuleren;
•Ondernemerschap en creativiteit.

Ons aanbod

•Een salaris van minimaal € 4797 en maximaal € 7046 bruto (CAO Rijk) per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
•Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
•Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
•Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
•De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
•Een studiefaciliteitenregeling.
•Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
•Een vaste eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld uitkering van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
•Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kan contact worden opgenomen met Sandra Wilms via telefoonnummer: 045 – 5706840 of e-mail: s.wilms@cbs.nl.
Voor vragen over de procedure kan contact worden opgenomen met Jaap Eilers via telefoonnummer: 0631772720of e-mail: j.eilers@cbs.nl@cbs.nl

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.

N.B.:
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.
 

Reacties

Je reactie op de vacature Manager Informatieontwikkeling en Output (KIO) ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren