Manager Beleidsstatistiek

Ben jij die ondernemende verbinder die wilt werken op het knooppunt van alle CBS-thema’s? Zorg jij voor vernieuwingen en ben jij in staat om je team verder te ontwikkelen zowel op persoonlijk als inhoudelijk vlak?
Dan zijn wij op zoek naar jou!
Ben jij er klaar voor?

Over het CBS
Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS is een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te blijven borgen.
Locatie:
Heerlen
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Dienstverband:
Jaarcontract met uitzicht op vast.
Uur per week:
36
Salaris:
Minimaal EUR 4831,- en maximaal EUR 7096,- bruto per maand op basis van 36 uur.

Waar kom je te werken

Je werkt bij Beleidsstatistiek samen met ongeveer 70 collega’s verdeeld over Den Haag en Heerlen. Beleidsstatistiek maakt deel uit van de sector Beleidsstatistiek en Dataservices (DBD).
We hebben klanttevredenheid, resultaat en kwaliteit hoog in het vaandel staan en er heerst een grote teamgeest.
Beleidsstatistiek voert onderzoeksprojecten uit voor m.n. de ministeries, de provincies en de gemeenten. De projecten gaan over uiteenlopende onderwerpen en overstijgen vaak de CBS-thema’s, omdat gegevens uit verschillende bronnen worden gecombineerd. 
Een voorbeeld van een aantal onderzoeken zijn
Woningmarktontwikkelingen rondom het Groningenveld,  Schuldenproblematiek in beeld en Potentieel nieuwe economisch kwetsbaren.

De projectteams wisselen van samenstelling en de tijdsduur van een project varieert van enkele weken tot een jaar. Het werken binnen een budget en met een strakke deadline is van groot belang.

Vanwege COVID-19 werken we zo veel mogelijk thuis, maar via de ‘digitale wereld’ zoeken we elkaar veelvuldig op: om het professionele contact met elkaar te onderhouden, maar ook voor het persoonlijke contact en de fun.
 

Wat ga je doen

Je geeft leiding aan één van de drie teams die zich bezighouden met Beleidsstatistiek, waaronder ook een deel van de Urban Data Centers vallen. 
Je team bestaat uit 15-20 (senior) onderzoekers en projectleiders, professionals op academisch niveau, die zeer extern gericht werk doen. Denk aan het uitvoeren van onderzoeksprojecten met grote impact op het beleid van de overheid,  kwantitatieve effectmetingen of innovatieve projecten. De projecten betreffen vrijwel alle onderwerpen/thema’s waarop het CBS actief is, voor een grote diversiteit aan opdrachtgevers (hoofdzakelijk ministeries, provincies en gemeenten). 
Als Manager: 

 • Coach en faciliteer je de ontwikkeling van je team voortdurend en wil je het beste uit de mensen in je team halen;
 • Formuleer je samen met de andere 2 managers gezamenlijk een missie, visie en strategie en behaal je daarmee de doelstellingen voor de afdeling Beleidsstatistiek;
 • Initieer en organiseer je zelfstandig nieuwe vormen van dienstverlening; 
 • Geef je een impuls aan de aanvullende statistische dienstverlening met een uitstraling voor heel het CBS. Je onderhoudt actief je netwerk binnen en buiten het CBS en bouwt dat verder uit. 

Wie zoeken wij

Je vindt het leuk om met een grote diversiteit aan onderwerpen en mensen te werken en kunt daar snel tussen schakelen. 
Daarnaast beschik je over:

 • Academisch werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar aantoonbare ervaring met het aansturen van een team professionals;
 • Kennis van onderzoeksprojecten/trajecten en projectmatig werken;
 • Goed in staat ontwikkelingen buiten het CBS te vertalen naar mogelijkheden voor het CBS op gebied van aanvullende statistische diensten en om de CBS-brede afstemming die daarvoor nodig is te initiëren en in goede banen te leiden.

Als persoon:

 • Ben je besluitvaardig, verbindend, spreekt aan op gedrag, delegeert, bent resultaatgericht, overtuigt op basis van argumenten en werkt goed samen;
 • Beschik je over uitstekende communicatieve vaardigheden; 
 • Heb je een hoge omgevings-, politieke - en bestuurssensitiviteit.

Wat bieden wij

 • Een salaris volgens de CAO Rijk van min EUR 4831,- en max EUR 7096,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • ­Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
 • ­Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.*
 • ­Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.*
 • ­De mogelijkheid om bij een fulltime dienstverband (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • ­Een studiefaciliteitenregeling.
 • ­Individueel Keuzebudget (IKB): Met het IKB kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen.
 • ­Een eindejaarsuitkering van 8,37% en vakantiegeld van 8% (in het IKB, flexibel te besteden).
 • ­Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

* Het CBS volgt de richtlijnen van de Rijksoverheid omtrent COVID-19. Dit houdt in dat we in principe thuiswerken en daar waar het niet anders kan naar het CBS gaan.

 

Meer weten?

Voor vragen over deze vacature kan contact worden opgenomen met Jeroen Rutten, Recruiter, via telefoonnummer: 06-52888332 of e-mail: j.rutten@cbs.nl.

We sluiten de vacature bij voldoende aanbod.

Momenteel voeren we de sollicitatiegesprekken virtueel via Zoom.  Voor het gesprek ontvang je een link waarmee je toegang krijgt tot een beveiligde omgeving. Je hebt hiervoor een laptop met camera nodig of een mobiel. Je hoeft hiervoor niets te installeren.

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

Mocht je ons willen bellen voor een mogelijke samenwerking: wij stellen de interesse op prijs, maar vullen al onze (tijdelijke) vacatures zelf in.

In verband met de privacywetgeving worden alléén sollicitaties via onze website in behandeling genomen.

Reacties

Je reactie op de vacature Manager Beleidsstatistiek ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren