Manager Beleidsstatistiek

13-8-2019 00:00
Word jij onze nieuwe manager in de dynamische wereld van Beleidsstatistiek?

Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.
Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Statistiek
Dienstverband:
Vast
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal €4168,- en maximaal €6249,- bruto per maand (schaal 13 op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
15 Sep 2019

Waar kom je te werken?

Beleidsstatistiek maakt deel uit van de sector DBD (Beleidsstatistiek en Dataservices).
Je werkt bij Beleidsstatistiek samen met ongeveer 60 collega’s verdeeld over Den Haag en Heerlen.
De cultuur van Beleidsstatistiek wordt gekenmerkt door hoge ambities ten aanzien van klanttevredenheid, resultaat en kwaliteit, waarbij sprake is van een grote teamgeest.
De projecten gaan over uiteenlopende onderwerpen en overstijgen vaak de CBS-thema’s, omdat gegevens uit verschillende bronnen worden gecombineerd. De projectteams wisselen van samenstelling en de tijdsduur van een project varieert van enkele weken tot een jaar. Het werken binnen een budget en met een strakke deadline is van groot belang.

Het werk

 • Je geeft leiding aan één van de drie teams die zich bezighouden met Beleidsstatistiek, UDC’s, CBS op Maat en Centrum voor Statistisch Onderzoek. Je eigen team bestaat uit ongeveer 30 medewerkers. Aan deze medewerkers geef  je coachend leiding, waarbij veel ruimte is voor eigen verantwoordelijkheid en ontwikkeling van de medewerkers.
  Aansturing van de drie teams beleidsstatistiek, verdeeld over Heerlen en Den Haag, gebeurt als ware het één afdeling (met een gezamenlijke planning en orderportefeuille). De drie afdelingshoofden formuleren gezamenlijk een missie, visie en strategie voor Beleidsstatistiek, initiëren en organiseren zelfstandig nieuwe vormen van dienstverlening, definiëren doelen en organiseren de drie afdelingen rond processen en procedures die ze zelf ontwerpen.
 • Je bent samen met de twee andere afdelingshoofden integraal verantwoordelijk voor het behalen van doelstellingen én de manier waarop.
 • Je levert een bijdrage aan  het verder standaardiseren en efficiënter inrichten van de processen op het gebied van aanvullende statistische diensten met een uitstraling voor heel het CBS.
 • Je onderhoudt actief je netwerk binnen en buiten het CBS en bouwt dat verder uit.
 • Je bent een belangrijke relatiebeheerder voor zowel interne als externe relaties.
 • Je draagt de mogelijkheden van Beleidsstatistiek actief uit naar de potentiële klanten en interne stakeholders.

Jouw profiel

 • Je beschikt over een academisch werk- en denkniveau.
  Sterk ontwikkelde competenties zijn besluitvaardigheid, samenbindend leiderschap, aanspreken op gedrag, delegeren, resultaatgerichtheid, overtuigingskracht op basis van argumenten en samenwerken. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Je hebt een hoge omgevings-, politieke - en bestuurssensitiviteit, ervaring in een politiek-bestuurlijke organisatie is een pré, je bent goed in staat zelfstandig een oordeel te vormen, je bent in staat om in samenwerking met anderen te sturen op concrete resultaten, je hebt kennis van statistieken en methoden en je bent goed in staat ontwikkelingen buiten het CBS te vertalen naar mogelijkheden voor het CBS op gebied van aanvullende statistische diensten.
 • Je bent in staat om de CBS-brede afstemming die daarvoor nodig is te initiëren en in goede banen te leiden.

Ons aanbod

 • Een salaris van minimaal €4168,- en maximaal €6249,- bruto per maand (schaal 13 op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring. 
 • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen voorop staat.
 • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%. 
 • Vakantiegeld uitkering van 8%. 
 • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
 • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
 • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
 • Een studiefaciliteitenregeling.
 • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel. 
 • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Ruben Dood via telefoonnummer 070-3375346 en Bastiaan Rooijakkers via 045-5706790.
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Hilda Folkerts via telefoonnummer: 070-3375574 of e-mail: h.folkerts@cbs.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen
.

Reacties

Je reactie op de vacature Manager Beleidsstatistiek ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren