Manager Arbeid, Milieurekeningen en Regio bij de sector Nationale Rekeningen

29-5-2019 00:00
Ben jij ondernemend, heb je interesse in macro-economie, de relatie milieu en economie en duurzaamheidsvraagstukken en heb je aantoonbare managementervaring en vind je het leuk om in een dynamische omgeving te werken?

Over het CBS

In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.


Locatie:
Den Haag
Opleidingsniveau:
WO
Categorie:
Management
Dienstverband:
Tijdelijk met uitzicht op een vast dienstverband
Uur per week:
36
Salaris:
Een salaris van minimaal €4703 en maximaal €6908 bruto per maand (schaal14 BBRA) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
Deadline:
21 Jun 2019

Waar kom je te werken?

Je komt te werken bij de sector Nationale Rekeningen; het macro-economisch hart van het CBS. De sector verzorgt het samenhangende overzicht van de (sociaal)economische ontwikkelingen in Nederland. In aansluiting hierop worden statistieken zoals o.a. regionale rekeningen, arbeidsrekeningen en milieurekeningen samengesteld. Ook levert de sector diverse aanvullende statistische diensten zoals o.a. de Monitor Brede Welvaart, de klimaat- en energieverkenning en de monitoring van Sustainable Development Goals. Daarnaast stelt de sector een aantal economische maandindicatoren samen en heeft de sector de verantwoordelijkheid voor de conjunctuurberichtgeving van het CBS. Voor zijn werk maakt de sector gebruik van een zeer groot aantal statistieken uit het CBS en van vele externe bronnen. Voor de sector ENR is De Nederlandsche Bank (DNB) een zeer belangrijke strategische samenwerkingspartner en dataleverancier.

De output van de sector kent grote publicitaire belangstelling - van zowel belangrijke binnenlandse gebruikers zoals het Centraal Planbureau (CPB), DNB en de ministeries, als buitenlandse gebruikers zoals Eurostat, de Europese Centrale Bank (ECB), de Verenigde Naties, het Internationaal  Monetair Fonds (IMF), de Wereldbank en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). Het doel van de sector is om gebruikers adequaat en tijdig te voorzien van relevante informatie en in te spelen op ontwikkelingen in de Nederlandse economie en maatschappij.

Binnen de sector ENR zijn vier teams werkzaam. Jouw team wordt het team Arbeid, Milieurekeningen en Regio dat momenteel bestaat uit  27 collega’s. Belangrijk kenmerk van het team is dat aan een breed scala van verschillende onderwerpen wordt gewerkt. Het team is o.a. verantwoordelijk voor de samenstelling van de arbeidsrekeningen op jaar- en kwartaalbasis, de regionale rekeningen en de milieurekeningen. Ook is het team verantwoordelijk voor het onderhoud en het verder ontwikkelen van het meetsysteem voor de monitoring van de duurzame ontwikkeling van de Nederlandse samenleving. Hieronder vallen de Monitor Brede Welvaart, Natuurlijk Kapitaalrekeningen en de Sustainable Development Goals van de VN.
Op het terrein van milieu en duurzaamheid worden verschillende grote, vaak meerjarige, projecten uitgevoerd in het kader van aanvullende statistische dienstverlening,  vaak in consortia met andere (kennis)partners. Ook op het terrein van regionale informatie worden nadrukkelijk de mogelijkheden voor aanvullende statistische dienstverlening onderzocht.

Er wordt van je verwacht dat je een leidende rol speelt in de ambities van het team met betrekking tot consolidatie en verdere strategische uitbreiding van deze activiteiten.

Het werk

Als teammanager ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de werkzaamheden van je team,  en het realiseren van de doelen van het team en de sector. Je ontwikkelt je team voortdurend en wilt steeds het beste uit de mensen en je team halen. Je treedt daarbij op als coach en sparringpartner.
 
Je bepaalt in nauwe samenwerking met de sectordirecteur en collega-leidinggevenden van de andere teams binnen ENR het (strategisch) beleid van de sector. Je hebt oog voor de buitenwereld en onderhoudt daarvoor ook verschillende externe contacten. Het werken bij ENR betekent ook werken in een internationale context. Samen met je team werk je aan de verdere uitbouw van de werkzaamheden, op basis van trends en externe ontwikkelingen bepaal je daarbij mede de prioriteiten en durf je keuzes te maken.

Jouw profiel

• Je hebt een academisch werk- en denkniveau.
• Je bent een sterke en ervaren manager, zowel in het coachen van je medewerkers en je team als in het sturen op inhoud en voortgang.
• Je hebt pit en lef, durft besluiten te nemen en bent een teamspeler en een ervaren netwerker.
• Je bent ondernemend, signaleert kansen en weet deze te vertalen naar concrete initiatieven waarbij je verantwoorde risico’s durft te nemen.
• Je kunt inspringen op en richting geven aan onderzoeksvragen van buitenaf.
• Naast managementvaardigheden inclusief de daarbij behorende competenties vraagt de functie ook innovatief handelen, creativiteit en resultaatgerichtheid.
• Ervaring met (grotere) extern gefinancierde projecten is een pre.
• Een economische opleiding, kennis en ervaring met nationale rekeningen, milieu (economie), duurzaamheid en/of internationale ervaringen zijn daarnaast zeker een pre.
• Je bent kwaliteitsgericht en draagt stevig bij aan de ISO 9001-certificering van de sector. Ervaring met Lean Operational Management is een pre.

Ons aanbod

  • Een salaris van minimaal €4703 en maximaal €6908 bruto per maand (schaal14 BBRA) op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
  • Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
  • Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%.
  • Vakantiegeld uitkering van 8%.
  • Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
  • Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
  • De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen als je 40 uur werkt.
  • Een studiefaciliteitenregeling.
  • Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.
  • Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Alleen sollicitaties via onze website worden in behandeling genomen.
Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
Het betreft een tijdelijke aanstelling met uitzicht op een vast dienstverband.

Sluitingsdatum 21 juni 2019

Meer weten?

Voor inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Gerard J. Eding, directeur Nationale Rekeningen, +31 6 52487750 of +31 70 3374838, per mail te bereiken op gj.eding@cbs.nl.
Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Hilda Folkerts, Corporate recruiter, 070-3375574 of e-mail h.folkerts@cbs.nl

Reacties

Je reactie op de vacature Manager Arbeid, Milieurekeningen en Regio bij de sector Nationale Rekeningen ontvangen wij graag met je CV en motivatiebrief. Klik op de onderstaande knop.
Solliciteren